Kravu apgrozījums SIA „Ventspils Nafta termināls” janvārī bijis par 20,81% mazāks nekā pagājušā gada janvāri.

 SIA Ventspils Nafta termināls”, kas ilgus gadus bijis viens no lielākajiem naftas produktu pārkrāvējiem Ventspils ostā, šī gada janvārī turpina tendenci uzrādīt aizvien sliktākus rezultātus, informē Ventspils brīvostas pārvaldes sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Ieviņa.

Naftas produktu apgrozījums samazinājies par 145 tūkstošiem tonnu jeb par 14,49%, salīdzinot ar 2010.gada janvāri. Šī gada janvārī terminālī vispār nav krauta jēlnafta, bet pirms gada janvārī pārkrauti 80 tūkstoši tonnu jēlnaftas. Līdz ar to kopējais kravu apgrozījums terminālī samazinājies par 20,81%.

Ja 2001.gadā termināla kopējais kravu apgrozījums bija 22,3 miljoni tonnu, tad 2010.gadā – 9,3 miljoni tonnu. Kopš 2007.gada katru gadu tas ir krities par apmēram 2 miljoniem tonnu, kas arī vislielākajā mērā iespaido kopējos brīvostas kravu apjoma rādītājus.

 

Kopā Ventspils ostā 2011.gada janvārī pārkrauts 1,878 miljoni tonnu, kas ir par 20,76% mazāk nekā 2010.gada janvārī.   

Ventspils brīvostas pārvalde nevar ietekmēt tās teritorijas nomnieku – termināļu īpašnieku un pārvaldītāju - uzņēmējdarbības politiku, tomēr no savas puses turpina un turpinās darīt visu, lai Ventspils ostā būtu labākie priekšnoteikumi uzņēmējdarbības attīstībai, skaidro Ieviņa. 

Šogad Ventspils brīvosta turpina realizēt vairākus vērienīgus attīstības projektus ostas infrastruktūras attīstībai. 2010.gada nogalē ar Ventas tilta rekonstrukcijas pabeigšanu Ventspils Brīvostas pārvalde noslēdza Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansētā projekta „Pievadceļu rekonstrukcija Ventspils ostas termināliem” īstenošanu.

Pagājušajā gadā uzsākās jauna ES Kohēzijas fonda līdzfinansēta projekta „Pievadceļi Ventspils brīvostas teritorijā esošajiem termināļiem un industriālajām zonām” īstenošana. Šogad ar ES Kohēzijas fonda atbalstu plānots uzbūvēt jaunu sauskravu termināli.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: