Trešdien, 26. jūnijā, plkst. 11 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) piedalīsies SIA ““Ventspils nafta” termināls” rīkotajās kompleksajās civilās aizsardzības mācībās.

Mācību scenārijs paredz, ka uzņēmuma teritorijā notiks naftas produktu noplūde, kā arī notiks eksplozija un aizdegšanās, kas izplatās, tādējādi pastāvot jauniem eksplozijas draudiem.

Mācībās piedalīsies VUGD, SIA “”Ventspils nafta” termināls” darbinieki, VAS “Latvijas Dzelzceļš”, SIA “VK Terminal Services”, AS “Ventbunkers” ugunsdzēsības dienesti, Valsts policija, Zemessardze un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests.

Šo mācību mērķis ir pārbaudīt ugunsdzēsēju glābēju iegūtās iemaņas un trenēties paaugstināta riska uzņēmumu glābšanas darbu vadībā, kā arī pārbaudīt uzņēmuma civilās aizsardzības plānā noteikto pasākumu izpildi.

VUGD aicina iedzīvotājus neuztraukties, redzot uz ielām pārvietojoties operatīvo tehniku. Mācību organizatori jau iepriekš atvainojas iedzīvotājiem par operatīvā transporta pārvietošanās radītajiem apgrūtinājumiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: