Ogres novada sporta centra stadionā notika vieglatlētikas Prezidenta balvas izcīņa vieglatlētikā. Divas dienas Baltijas valstu un Baltkrievijas vieglatlēti sacentās gan individuālajās disciplīnās, gan par spēcīgākās komandas titulu Baltijas valstu konkurencē.

Latvijas izlases sastāvā tika iekļauti arī vairāki Ventspils Olimpiskās vienības sportisti: Jānis Leitis Mareks Ārents, Ruslans Smolonskis, Madara Palameika un Ventspils sporta skolas “Spars” audzēkne Anete Jete Meiere.

Jānis Leitis startēja 200m skrējienā un ierindojās 4. vietā ar rezultātu 21.56 sek. Jānis tika iekļauts arī Latvijas izlases 4x100m stafetes skrējienā kopā ar Artūru Pastoru, Austri Karpinski, Kristeru Čamu un ierindojās 3. vietā ar rezultātu 41.45sek.

Ruslans Smolonskis 10km soļošanas distancē izcīnīja 2. vietu veicot distanci 41 minūtē un 27 sekundēs.

Šķēpmešanā sievietēm mūsu sportiste Madara Palameika šķēpu aizmeta 62.16 metrus tālu un izcīnīja 2. vietu, pirmo vietu izcīnīja Lietuvas sportiste Lineta Jasunaite ar rezultātu 63.98m.

Kārtslēkšanā vīriešiem dalīto pirmo vietu izcīnīja Mareks Ārents, kurš ar 5.25 metru latiņas pārvarēšanu dalīja ar Norvēģijas sportistu Eiriku Dolvi. Anete Jete Meiere sieviešu konkurencē ierindojās 4. vietā pārlecot 3.40m augstu latiņu.

Kopvērtējumā ar 201 punktu Latvijas izlase ierindojās trešā vietā, pirmo vietu izcīnīja Igaunijas vieglatlēti ar 311 punktiem, bet otrie bija Lietuvas vieglatlēti ar 289 punktiem.

Ar pilniem sacensību rezultātiem var iepazīties: ŠEIT

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: