Pirms vairāk nekā gada Vija Fogele izveidoja bērnu centru Karamele, kurā māca ne tikai dziedāt, bet arī izteiksmīgi runāt un pareizi kustēties.

Centra un vienlaikus vokālās studijas dzimšanas diena ir 28. oktobris, un pusotra gada laikā Vijai izdevies īstenot ieceri par savas telpas un  komandas uzveidošanu, lai varētu darboties neatkarīgi.

Mūzikas pedagoģe joprojām strādā Jaunrades namā, kur vada studiju Dziedātprieks, arī bērnudārzā Rūķītis un vakarskolā, bet Karamele ir ilgi lolots sapnis: «Gribēju pati valdīt pār sevi, jo tad varu izpausties vēl radošāk. Visu, kas šeit, bērnu centrā, notiek, daru savam priekam, bet mūsu audzēkņiem  tiek gandarījums par koncertiem, kas notiek vismaz reiz mēnesī. Karameli atvēru krīzes laikā, bet dziesma ir tā, kas palīdz saprast – ne viss nopērkams par naudu.»

Bērnu vecāki par nodarbībām maksā, bet ar to nepietiek, lai norēķinātos par īri un iegādātos aparatūru, tādēļ Vijai ļoti noder vīra Ģirta finansiālais atbalsts. Svarīgs arī kolēģu – Lienītes Griezes, Agra Siliņa, Jeļenas Novikovas un Ievas Grēgeres – devums, jo pagaidām viņi nesaņem atalgojumu. Lienītei  ar Viju šī ir atkārtota sadarbība, jo iepriekš desmit gadus kopā vadīta vokālā grupa Rūķīši, un Karamelē radās iespēja iesākto turpināt.

Arī Agris palaikam piespēlēja dažādos meiteņu organizētajos pasākumos, visus trīs mūziķus vieno jauktais koris Kaiva, kur dzied Agra pirmie audzēkņi, kam mācīta ģitārspēle: «Esmu sitamo instrumentu speciālists, tomēr Karamelē mācu ģitārspēles pamatus, ko šeit apgūst ne tikai bērni, bet arī pieaugušie. Metodikas man nav, mācu, kā pats saprotu, un prieks, ja kādam tas ir vajadzīgs!» Agra teikto papildina Vija: «Ģitārspēles nodarbības izvēršas par kopīgu muzicēšanu, pēc kuras mājup lidojam, nevis ejam – neraugoties uz to, ka mums, neprašām, pēc ģitāras spēlēšanas ir jēli pirksti.»

Vokālo studiju Adrejnamā apmeklē gan tie bērneļi, kas nupat iemācījušies staigāt, gan tie, kas sākuši skolas gaitas, – kopā ap 50 audzēkņu. Atnākuši uz nodarbībām Karamelē, viņi vispirms paspēlējas bumbu vannā un tikai tad dodas muzicēt. Mazākie to dara kopā ar vecākiem, kas, tāpat kā viņu mīluļi, rāpo un pārvietojas tupus, tādējādi mudinot bērnus ne tikai dziedāt, bet arī ritmiski kustēties. «Vecāku iedrošināti,» saka Vija, «bērni ātrāk pārvar nedrošību un uztraukumu. Brīvdienās mums te notiek jautras ballītes, reizi mēnesī – īstas diskotēkas. Gribēju arī nodrošināt pirmsskolas vecuma bērnu pieskatīšanu, bet šāds piedāvājums atsaucību neguva. Varbūt nākotnē.»    

Vija Fogele ar savu komandu un audzēkņiem – vokālas studijas Karamele dalībniekiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: