Pēc nesekmīgas ārstēšanas Ventspilī Rīgas Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā miris 8 mēnešus vecs mazulis, ziņo rus.tvnet.lv.

Dēla dzimšanu ventspilnieku ģimene gaidījusi 11 gadus. Bērniņš piedzimis priekšlaicīgi, trīs mēnešus ārsti cīnījās par viņa dzīvību. Tomēr jaundzimušais auga, attīstījās, ārsti jau apgalvoja, ka mazulis ir pilnīgi vesels.

11. janvārī māte sāka uztraukties, jo zēnam bija klepus. Vecāki bērniņu nogādāja Ventspils slimnīcā, kur viņš tika atstāts ārstēšanai. Piecu dienu laikā, pēc vecāku teiktā, ārsti nav pietiekami pacentušies, lai noskaidrotu diagnozi.

Bērnam ticis nozīmēts ārstēšanās kurss, tādēļ klepus pierima. Taču dienā, kad bērnu no slimnīcas grasījās izrakstīt, viņam krasi paaugstinājās temperatūra. Māte lūdza, lai zēnu pārceļ uz infekcijas nodaļu. Ārsti paskaidroja, ka bērnam ir vīrusa saslimšana, tādēļ  lūgums netika izpildīts. Temperatūra tika nosista, un bērniņš aizmiga tēvam uz rokām. Tomēr mātei bija nopietnas bažas par bērna veselības stāvokli.

Viņa bērnu uz rokām nesusi uz reanimācijas nodaļu, bet ārsti apgalvojuši, ka panikai nav pamata. Sieviete lūgusi, lai izsauc mediķus no Rīgas. Taču, pēc vecāku teiktā, ārsti vilcinājušies. Beigu beigās ātrās palīdzības mašīna bērniņu tomēr nogādājusi Rīgā. Pa ceļam mazuļa plaušas pārstājušas strādāt. Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā vēl dienu mazulim mākslīgi uzturēja dzīvību. Diemžēl glābt viņu vairs neizdevās.

Zēns miris no meningīta, bet vēlāk - veiktās sekcijas rezultātā - atklāja arī encefalītu.

Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca apstiprina, ka 11. janvārī  agri no rīta bērnu nodaļā stacionēts 8 mēnešus vecs zīdainis.

Veikti izmeklējumi, nozīmēta ārstēšana, kuras rezultātā pacienta vispārējais stāvoklis pakāpeniski uzlabojies. Kopā ar mazo pacientu palātā atradusies māte, kura pati slimojusi ar paaugstinātu temperatūru, iespējams, gripu.

Bērna vispārējais stāvoklis strauji pasliktinājies naktī no 15. uz 16. janvāri, kad viņš pārvests uz intensīvās terapijas nodaļu.

Nekavējoties izsaukta Vienotā netaliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Operatīvās medicīniskās daļas  bērnu reanimatologu brigāde, kas pēc konsultācijas pacientu pārveda uz Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas reanimācijas nodaļu, teikts slimnīcas oficiālajā paziņojumā.

Pēc notikušā bērnu nodaļas vadītājs Dzintars Marnauza lūdzis sevi atstādināt no nodaļas vadītāja pienākumu pildīšanas. Slimnīcā izveidota komisija, kura veic šī gadījuma iekšējo izmeklēšanu.

Vairāk lasi rītdienas laikrakstā "Ventas  Balss"!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: