26. februārī „ Jūras vārtos” notiks Eirovīzijas Nacionālās atlases fināla koncerts un ģenerālmēģinājums. 

Šogad aprit arī desmit gadi, kopš Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālā atlase ar Ventspils pilsētas atbalstu tiek rīkota Ventspilī.

Ģenerālmēģinājums 26. februārī sāksies plkst. 14.00, bet „Eirodziesmas 2011" fināla koncerts - plkst. 21.00.

5. februāra vakarā LTV1 ēterā bija skatāms "Eirodziesmas 2011" pirmais pusfināls, kurā tika noskaidrotas tās 5 dziesmas, kuras turpinās cīņu finālā Ventspilī par tiesībām pārstāvēt Latviju starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Vācijā.

"Eirodziesmas" finālā redzēsim šādas dziesmas:

"Hop" (grupa "Blitze")
"You Are" (grupa "Pieneņu vīns")
"Don't Stop The Dance" (Evija Sloka)
"Daylight" (grupa "D-family")
"Let It Be Me" (Jānis Stībelis jeb "Stībeļa banda")

Skatītāju vērtējumā lielāko balsu skaitu ieguva dziesma grupas "Blitze" dziedātā "Hop", grupas "Pieneņu vīns" atskaņotā "You Are" un Evijas Slokas izpildītā "Don't Stop The Dance", savukārt žūrija finālam izvirzīja dziesmu "Daylight" (D-family) un "Let It Be Me" (Jānis Stībelis jeb "Stībeļa banda").

Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālajā atlasē šogad notikusi atgriešanās pie diviem pusfināliem, no kuriem pirmais LTV1 ēterā risinājās 5. februārī plkst. 21.20, bet otrais notiks sestdien, 12. februārī, plkst. 21.20. Arī otrajā pusfināla kārtā no 10 dziesmām 5 kvalificēsies finālam. Pirmās trīs dziesmas, kas kvalificēsies finālam, būs ar augstāko vērtējumu skatītāju telefonbalsojumā, bet nākamās divas dziesmas, kas kvalificēsies finālam - ar augstāko žūrijas novērtējumu.

Jaunums nacionālajā atlasē ir izaicinājuma kārta, kas LTV1 ēterā būs sestdien, 19. februārī, plkst. 21.20. Tajā piedalīsies 10 dziesmas, kas pēc abu pusfināla kārtu rezultātiem nebūs kvalificējušās finālam. Izaicinājuma kārtā finālam kvalificēsies divas dziesmas, no kurām vienu noteiks televīzijas skatītāju balsojums, bet otru - žūrija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: