Šī gada nogalē apritēs jau pieci gadi kopš Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī ir atvērts Kurzemes acu centrs. 5 gadu laikā Kurzemes acu centrs ir ievērojami attīstījies, iegādātas modernas diagnostiskās iekārtas, kā arī mērķtiecīgi strādāts, lai piesaistītu kvalificētus speciālistus – operējošus oftalmologus.

Tehnoloģijām attīstoties, nav noslēpums, ka ar redzi saistītas saslimšanas mūsdienās nav retums. Arī Kurzemes acu centrā pieprasījumam augot, ir paplašināts pakalpojumu klāsts un pieejamība.

Kurzemes acu centrs Ventspilī piedāvā:

  • Ambulatorās konsultācijas;

  • Acu traumpunktu – akūtos gadījumos acu ārsti konsultē 7 dienas nedēļā – darba dienās no plkst. 8.00 līdz 17.00 (paralēli ambulatorajām konsultācijām), savukārt nedēļas nogalē no plkst. 9.00 līdz 10.00;

  • Optometrista pakalpojumus;

  • Optiskās koherences tomogrāfijas (OCT) izmeklējumi – veic acs dziļāko struktūru izmeklēšanu. Izmeklējums ir nesāpīgs, jo netiek izveidots kontakts ar acs virsmu, kā arī tas nerada kaitējumu veselībai. Veicot izmeklējumus ar OCT ir iespējams novērot pataloģijas izplatību, kā arī ārstēšanas efektivitāti;

  • Valsts apmaksātas kataraktas operācija;

  • Glaukomas operācijas un mazās operācijas (krusas grauds, plakstiņa veidojumu likvidēšana);

  • Intravitreālas injekcijas – veic oftalmologi Kaspars Ozols, Mārtiņš Ābelītis un Indars Lācis.

Kurzemes acu centrā Ventspilī ambulatorās pieņemšanas veic oftalmoloģe Gunta Vintere, kā arī no 2018. gada oktobra darbu uzsāka divi operējoši oftalmologi – Kaspars Ozols un Mārtiņš Ābelītis. Oftalmologs Kaspars Ozols pieņem ambulatori arī bērnus no 5 gadu vecuma, un specializējas glaukomas ārstēšana un operēšanā. Savukārt Dr. Ābelītis ambulatori pieņem pacientus, sākot no 18 gadu vecuma un ir specializējies kataraktas ārstēšana un operēšanā. Kurzemes acu centrs plāno paplašināt savu darbību arī nākotnē, tāpēc slimnīca ir noslēgusi stipendiju līgumu ar topošo oftalmologu Olgu Muhinu, kura uzsāks darbu Kurzemes acu centrā 2022. gada rudenī.

Konsultācijām un operācijām pie Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas ārstiem speciālistiem Kurzemes acu centrā iespējams pieteikties reģistratūrā klātienē Ventspilī, Inženieru ielā 60, kā arī zvanot pa tālruni 63624665.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: