Šodien plkst. 16 Ventspils kinoteātrī Rio norisināsies pasākums Ventspils kino šūpulis, kurā būs iespēja gan noskatīties filmu Kur patiesība?, gan noklausīties vēsturnieka Armanda Vijupa stāstījumu par tās būtību.

Pasākums norisināsies kinoteātra Rio mazajā zālē. Vispirms Ventspils muzeja vadošais pētnieks un direktores vietnieks Armands Vijups uzstāsies ar lekciju par vecāko Latvijā un arī Baltijā uzņemto spēlfilmu Kur patiesība?, kas filmēta Ventspilī un Rīgā. Filmas uzņemšana aizsākta 1912. gadā, bet pabeigta gadu vēlāk. Vijups pastāstīs par politikas tēmai veltītās filmas būtību. Cariskās Krievijas laikā tā aizliegta, vēlāk cenzēta un pārveidota. Tāpat varēs izzināt kinoteātra Rio vēsturi un laiku, kad Pils iela bija galvenā kino iela Ventspilī, jo tajā atradās kopumā četri kinoteātri. Pēcāk būs iespēja arī noskatīties filmu. Atbilstoši uzņemšanas laikam Kur patiesība? ir mēma un melnbalta kinofilma. Tieši tādēļ pasākums sāksies ar vēsturnieka lekciju, lai tādējādi palīdzētu izprast filmas būtību.

Pasākums tapis, pateicoties Ventspils pilsētas jauniešu brīvā laika pavadīšanas un aktīvas atpūtas veicināšanas projektu konkursā piesaistītajam finansējumam. Pasākumu apmeklēt aicināti gan jaunieši, gan ikviens cits interesents, un ieeja tajā ir bez maksas.

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: