“Ventspils nafta termināls” (VNT) piekto gadu pēc kārtas saņēma apbalvojumu kategorijā Labākais darba devējs Kurzemes reģionā.

Interneta personāla atlases uzņēmuma CV-Online Latvia aptauja TOP darba devējs 2018 tika veikta laikā no pērnā gada 18. decembra līdz šī gada 27. janvārim, un šogad balsojumā piedalījās rekordliels respondentu skaits, sasniedzot gandrīz 8 000 cilvēku. Kurzemē par iekārojamāko darba devēju tika atzīts VNT, Zemgalē balvu saņēma AS Dobeles dzirnavnieks, Vidzemē par labāko tika nosaukta AS Cēsu alus, bet Latgalē – AS Latvijas maiznieks.

«VNT noteicošā nozīme ir personībai. Ja cilvēkam pašizglītošanās ir dzīvesveids, darba saturs – sirdslieta un viņš ir motivēts sniegt ieguldījumu rezultāta sasniegšanai, darbiniekam ar tādu attieksmi vienmēr atradīsies vieta mūsu uzņēmumā neatkarīgi no vecuma, dzimuma vai tautības,» uzsver uzņēmuma personāla vadītāja Vita Špoka. Par galvenajiem iemesliem vēlmei strādāt VNT, respondenti norādījuši motivējošo atalgojumu un papildu labumus (29%), uzņēmuma labu reputāciju (26%) un labas karjeras izaugsmes iespējas (18%).

Uzņēmumā regulāri tiek veikti pasākumi darba vides uzlabošanai, piemēram, iegādāti speciāli industriālie velosipēdi ērtai ceļošanai uzņēmuma 100 hektāru teritorijā, ierīkotas vietas pusdienu un sapulču vadīšanai svaigā gaisā. Regulāri tiek rīkotas apmācības atbilstoši darbinieku profesijām, pieredzes apmaiņas braucieni un komandas saliedēšanas pasākumi.

Uzņēmuma darbību novērtējušas arī dažādas valsts un nevalstiskās organizācijas Latvijā un ārzemēs. Ilgtspējas indeksā VNT 2018. gadā ceturto reizi ir iekļuvis Platīna kategorijā. Kā ģimenēm draudzīgu komersantu uzņēmumu novērtējusi Labklājības ministrija, savukārt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija un Eiropas Komisija piešķīrusi balvu ar nosaukumu Par videi draudzīgu pārvietošanās veidu veicināšanu. VNT saņēmis Valsts darba inspekcijas balvu Zelta ķivere un galveno balvu nominācijā Novatoriskais terminālis Krievijā un NVS valstīs: nestandarta risinājumi stratēģiskajā konferencē Vostock Capital UK Oil Terminal 2018. Ventspils pašvaldība apbalvojusi VNT kā lielāko nodokļu maksātāju transporta un uzglabāšanas nozarē un kā lielāko Ventspils pilsētas iedzīvotāju ienākumu nodokļa maksātāju uz 1 nodarbināto.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: