Ventspils nakts patversme šajā ziemā ir noslogota pilnā apmērā, lai arī laikapstākļi ir bijuši saudzējošāki nekā citos gados.

Ventspils nakts patversmes telpās var uzņemt 30 cilvēkus – gan sievietes, gan vīriešus, bet, iestājoties īpaši aukstam laikam, naktspatversmes telpās iespējams izmitināt līdz pat 40 personām. Telpas ir pielāgotas arī cilvēkiem riteņkrēslos.

Nakts patversme Fabrikas ielā 2a, darbojas jau kopš 2006. gada. Tā tika izveidota biedrībai “Latvijas Samariešu apvienība” sadarbojoties ar Ventspils pilsētas domi un Štrālzundes Samariešu apvienību.

Kopš pagājuša gada nakts patversme sadarbojas ar Ventspils pilsētas pašvaldības policiju. Kā informē Biedrības “Latvijas Samariešu apvienības” Ventspils nodaļas vadītājs Andis Sukurs, ik vakaru pašvaldības policija patversmē veic apgaitu ar mērķi veicināt patversmes iekšējo kārtības noteikumu ievērošanu. Sukurs vienlaikus norāda: “Šis jaunieviesums uzlabo situāciju ar apmeklētājiem, kuri mēdz būt agresīvi un mīl lietot alkoholu”.

Biedrības “Latvijas Samariešu apvienība” nakts patversme sadarbībā ar Ventspils pilsētas pašvaldību nodrošina klientiem naktsmītni, īslaicīgu sociālo aprūpi, sociālo un psiholoģisko rehabilitāciju, ēdināšanu, apģērbu, personiskās higiēnas iespējas, kā arī ir izveidota neliela bibliotēka, kur pieejami preses izdevumi.

Patversmes darbinieki aicina iedzīvotājus ziedot ikdienas apģērbu – apakšveļu, zeķes, jakas, džemperus, t-kreklus, apavus, tomēr lūdz izvērtēt apģērba kvalitāti. Ziedot var Fabrikas ielā 2a, 1. stāvā, nakts patversmes telpās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: