Kultūras centrā norisinājās pensionāru biedrības ”Ventspils Liedags” ikgadējā kopsapulce, kur no 312 biedriem kopā sanāca 180 pensionāri. Kopsapulci atklāja pensionāru biedrības vadītāja Marija Kuzmane.

Dienas gaitā tika uzklausīts izvērsts atskats gan par 2018. gada spilgtākajiem notikumiem, gan arī par pagājušajā gadā izlietotajiem finanšu līdzekļiem.

“Ventspils Liedaga” seniorus kopsapulces laikā ar sirsnīgu muzikālo izpildījumu priecēja Ventspils Centra sākumskolas vokāli instrumentālās grupas „Jautrie draugi” un “Windy temper”. Kultūras centra Mazajā zālē bija iespēja aplūkot iespaidīgu pensionāru biedrības rokdarbnieču darinājumu izstādi. Sapulces noslēgumā pensionāru biedrības dalībniekiem neizpalika arī balle, kurā par lustīgu mūziku parūpējās mākslinieku duets no Jūrkalnes.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -1
    tara 02.03.2019, 09:55:07

    ...tika uzklausīts izvērsts atskats gan par 2018. gada spilgtākajiem notikumiem...
    ____
    Un par ko tieši tika runāts?

    VB lūdzu informējiet sabiedrību!

    Mēs labi zinam, ka pensionāri ir liela Ventspils sabiedrības daļa. Ko viņi domā, ko dara, kādi ir nākotnes plāni, cik sabiedriski aktīvi viņi ir, kāds ir viņu pienesums plašai sabiedrībai?

    Rodas iespaids, ka pensionāri tikai ada, tamborē, taisa rotaslietas un ballējas. Vai tiešām tas ir tas, par ko Ventspils dome piešķir šai nevalstiskajai organizācijai finansējumu? Pie kam katru gadu nemainīgi?
    Es vēlētos redzēt, kur ir biedrības pienesums plašas sabiedrības interesēm. Ja tāda nav, tad kāda rutka pēc Ventspils nodokļu maksātajiem būtu jāatbalsta pensionāru izklaides!

    Velreiz, VB redakcija, informējiet sabiedrību!

  • -1
    Nif nifs 03.03.2019, 14:48:24

    Ko tad tu gribi, lai viņi vēl pienes? Tas, ka veido interešu kopas un darbojas, ir ļoti būtiski, lai viņiem veicas arī turpināt. Tie, kuriem ir interese par kaut ko jēdzīgu, kaut vai tikai adīšanu, nekad nesēdēs kurnēdami un uz mēnesi gaudojot.

  • 0
    Ventspils Sociālais dienests 05.03.2019, 11:52:15

    Ventspils pilsētas Sociālais dienests informē:
    Pateicoties Ventspils pilsētas domes atbalstam, pilsētā darbojas ne tikai senioru biedrība Liedags, bet arī Politiski represēto apvienība, Neredzīgo, Nedzirdīgo biedrības un citas, kas pārstāv dažādas sabiebrības grupu intereses. Liedaga biedri ir sociāli aktīvi: viņi piedalās Domes komisiju darbā t.i. Sociālo lietu komisijā, Apstādījumu saglabāšanas komisijā u.c., kā arī aktīvi iesaistās dažādos pašvaldības rīkotājos pasākumos - Lielā Talka, ziedu paklāja Ginesa rekords u.c.
    Pašvaldības atbalsts tiek sniegts, lai nevalstiskās organizācijas spētu būt sociāli aktīvas, kas arī sevī ietver likumu izstrādes procesus, biedri seko līdzi gan likumdošanas izmaiņām, gan aktīvi piedalās diskusijās, pārstāvot konkrētās sabiedrības grupas intereses.

  • -2
    Latvija pāri visām! 02.03.2019, 12:48:24

    Ņemot vērā ka nodokļu maksātāji paši tāpat nenosaka kur tērēs viņu nodokļus, tos tērēt arī pensionāru atpūtai nav tas sliktākais variants.
    Un, par cik V- pils pensionārs ir Aiviņa un Ko elektorāts Nr.1, ir arī par ko maksāt.)

  • -1
    lasma 2 04.03.2019, 08:45:34

    Neprotu ko vēl no pensionāriem varētu "tara" gribēt, viņiem jāiet vēl strādāt. Domāju ka tas ir apsveicami, ka viņi ar kaut ko nodarbojas, atpūšas, velta laiku sev, nevis sēd mājās, vai sociālajā dienestā un kunksta ka viss ir slikti. Viņi savu jau atstrādājuši, laiks atpūtai. Viņi labu sabiedrībai nes ar to, ka nelūdzas, bet tiek paši galā, uztur možu garu, beidzot var veltīt laiku sev.Un pašvaldība par maz viņus atbalsts, jo bez šiem pensionāriem, viņu ieguldījumu pilsētas labā ne man ne tev "tara, nebūtu nekas, nebūtu kur dzīvot, mācīties utt. Atceraties ka paši arī paliksim veci, neviens no tā neizbēgs un ko tu tad dosi pilsētai un sabiedrībai un ko tu dod šodien. Šādi izteikties var tikai tāds, kurš jau tagad sēd uz pilsētas atbalsts, pabalsta un kunkst un bailes iedomāties tevi vecumdienās būsi ar sindromu mūžīgais burkšķētājs ko neviens nevarēs ciest un bērni ieliks Alūksnes pansionātā, lai būtu tālāk no mājām un nebrauks ciemos, labi ka uz bērēm.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: