7. martā no plkst. 12 līdz 15 Livonijas ordeņa pilī notiks nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā iekļautā "Lībiešu kultūrtelpa" pieteikuma prezentācija un diskusija par turpmākajiem plāniem.

"Lauku ceļotāja" prezidente Asnāte Ziemele runās par mazo etnisko kultūrtelpu attīstību un popularizēšanu kā tūrisma galamērķi, savukārt Lībiešu institūta vadītājs Valts Ernštreits prezentēs "Lībiešu kultūrtelpas" pieteikumu un aicinās diskutēt par turpmāk darāmo.

Ventspils novada pašvaldība ir iesaistījusies Igaunijas–Latvijas pārrobežu projektā "Mazo etnisko kultūrtelpu attīstība un popularizēšana kā tūrisma galamērķis – UNESCO tūrisms". Tā mērķis ir saglabāt, aizsargāt nozīmīgo suitu, līvu, kihnu un setu kultūrvēsturisko mantojumu, kā arī attīstīt ar to saistītos tūrisma pakalpojumus, popularizēt attiecīgos reģionus kā tūrisma galamērķus un panākt lībiešu iekļaušanu UNESCO nemateriālās kultūras mantojuma sarakstā.

Realizējot projektu, attīstīs jaunus tūrisma produktus, akcentējot katra reģiona kultūrvēsturiskās īpatnības, īstenos daudzveidīgas apmācību programmas vietējiem tūrisma uzņēmējiem, realizēs mārketinga aktivitātes reģionu popularizēšanai – tiks izstrādāts plašs elektroniskās un drukātās informācijas klāsts.

Ventspils novada pašvaldības attiecināmās izmaksas projektā ir 104 828,00 eiro. 85% ir Eiropas Reģionālā attīstības fonda, 10% – Ventspils novada pašvaldības, 5% – valsts budžeta līdzfinansējums.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: