Šonedēļ Ventspils brīvostas pārvaldnieka vietnieks, Mārketinga un attīstības nodaļas vadītājs Igors Udodovs uzturas darba vizītē Japānā, lai informētu par biznesa sadarbības iespējām Ventspils brīvostā. Savukārt pagājušajā nedēļā tranzīta un loģistikas uzņēmumu pārstāvji bija Vācijā, lai veicinātu ciešāku sadarbību starp abu valstu ostām.

Japānā Latvijas Republikas Satiksmes ministrijas vadītās delegācijas sastāvā ir Latvijas transporta nozares lielāko uzņēmumu pārstāvji. 25. februārī delegācija tikās ar Nippon Express vadību – Nippon Express viceprezidentu Ito Jutake un viņa komandu. Tikšanās laikā puses pārrunāja sadarbības iespējas, ņemot vērā, ka Nippon Express, kurai pašlaik jau ir pārstāvniecības 46 valstīs, lielu uzmanību pievērš pārrobežu sadarbības attīstībai Eirāzijas pārvadājumu kontekstā.

Tāpat Tokijā notika Latvijas vēstniecības Japānā un Japānas Ārējās tirdzniecības organizācijas (JETRO) kopīgi rīkotais lietišķais seminārs “Latvija – savienojot Eiropu ar Āziju. Jaunās priekšrocības un iespējas”, kurā tika pulcināti Japānas transporta nozares galvenie spēlētāji, t.sk., kompāniju Mitsubishi, Nissin, Japan Post u.c. pārstāvji.

Igors Udodovs seminārā uzstājās ar prezentāciju par Ventspils brīvostu. Seminārā piedalījās vairāk nekā 25 Japānas uzņēmumu pārstāvji. Pēc semināra notika kontaktbirža, kuras laikā Japānas un Latvijas transporta un tranzīta biznesa pārstāvji varēja detalizētāk pārrunāt konkrētus sadarbības redzējumus. Biznesa misijas turpinājumā delegācija tālāk dosies uz Nagoju un Osaku, lai tur turpinātu sarunas ar potenciālajiem biznesa partneriem.

Pagājušajā nedēļā  Latvijas ostu, tranzīta un loģistikas nozares uzņēmēju delegācija bija darba vizītē Vācijā, lai veicinātu ciešāku sadarbību starp Latvijas un Vācijas ostām. Vizītes laikā delegācija tikās ar Hamburgas Ekonomikas, transporta un inovāciju ministrijas vadību un Lībekas pilsētas mēru Janu Lindenau, lai pārrunātu sadarbības iespējas transporta un loģistikas jomās.

Tāpat tika parakstīts Saprašanās Memorands par sadarbību starp Latvijas un Vācijas ostām. Delegācija tikās ar Hamburgas un Lībekas ostu vadību un ostu uzņēmējiem, tai skaitā Hamburgas ostas galveno loģistikas uzņēmumu Hamburger Hafen und Logistik AG. Vizītes laikā notika arī Latvijas un Vācijas uzņēmēju apaļā galda diskusija.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    еs 31.08.2020, 21:39:16

    Tagad arī stāstīs?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: