Ēnu dienā, kas vakar norisinājās visā Latvijā, Ventspilī vakances šogad piedāvāja vairāk nekā desmit uzņēmumi, ļaujot jauniešiem ieskatīties ap 60 dažādu speciālistu ikdienā.

Ēnu dienai Ventspils muzejā sākotnēji pieteicās pieci drosmīgie, bet ēnot ieradās trīs. Taču šie trīs bija ļoti ieinteresēti un arī gatavojušies. Savs sekotājs tika vēsturniekiem, restauratoriem un muzeja pedagogiem. Jaunieši bija no Piltenes vidusskolas, Ventspils tehnikuma un Ventspils 4.vidusskolas.

AS Sadales tīkls šogad skolēniem piedāvāja 20 vakanču visā Latvijā, tostarp arī Ventspilī, stāsta uzņēmuma pārstāve Egita Slavicka. Ventspilī skolēni varēja ēnot Rietumu tehniskās daļas Ventspils tīklu nodaļas meistari energoobjektu būvuzraudzībā Lindu Nierliņu, un šo profesiju iepazīt bija izraudzījušās trīs jaunietes no Dundagas vidusskolas 9. un 10. klases – Daniēla Sanija Kokareviča, Žanete Bergmane un Kate Nierliņa.

Aptieku tīklu Apotheka pārvaldošais uzņēmums SIA A Aptiekas piedāvāja ēnot Lielajā prospektā esošās aptiekas farmaceiti un aptiekas vadītājas vietnieci Tatjanu Rumjancevu. Aptiekas vadītājas vietnieci vakar ēnoja Ventspils 6. vidusskolas 10. klases skolniece Jūlija Belova.

Ar ikdienu Ventspils reisa garāžā Niku Punku un Kristapu Martinsonu iepazīstina inženieris Ronalds Blāze.

Valsts robežsardzes Ventspils pārvaldes amatpersonas vakar ēnoja ievērojams skaits skolēnu – kopumā 17. Viņiem tika sniegta iespēja redzēt dažādu nodaļu darbinieku ikdienu. Viena no vietām, kur bērni un jaunieši viesojās, bija Ventspils jūras robežapsardzības nodaļa.

Poliklīnikā skolēni iepazina fizioterapeita un biomedicīnas laboranta ikdienu. Poliklīnikas fizioterapeite Jeļena Vedeņapina ar savu ikdienu iepazīstināja Pāvilostas vidusskolas 9. klases skolnieci Ievu Šlangenu un Alsungas vidusskola 9. klases skolnieci Altu Egliņu.

Savukārt poliklīnikas biomedicīnas laborantes Elīna Silajāne un Ņina Logvisa par savu profesiju pastāstīja Popes pamatskolas 9. klases skolniecei Martai Bērzlejai, Ventspils Pārventas pamatskola 9. klases skolniecēm Sofijai Žernovojai un Sabīnei Astičai, kā arī Užavas pamatskolas 9. klases skolniecei Viktorijai Adāmovai.

Ventspils ostas kapteini Arvīdu Buku ēnoja četri skolēni: Alita Šļunceva no Ventspils Tehnikuma, Nata Dunajevska no Baložu vidusskolas, Mierdars Ragže no Ēdoles pamatskolas un Daniels Jānis Bernāns no Rojas vidusskolas.

Gadu no gada skolēniem liela interese ir par ūdenslīdēja profesiju. Un tas ir likumsakarīgi, jo vecākajam ūdenslīdēja Denisa Lapina darbs ir ļoti interesants, tas atklāj daudziem neredzamo un nesasniedzamo zemūdens pasauli. D. Lapinu ēnoja Ventspils 2.pamatskolas skolēni – Deniss Buivals un Artjoms Mamlajs, kā arī Didzis Rancāns no Zūru pamatskolas.

Piecas ēnas šogad bija būvinženierei Viktorijai Bursakovskai, kuras pārraudzībā ir hidrotehniskās būves. Ēnas ar kuģi “Neptūns” devās apskatīt Ziemeļu molu un AS “BMGS”. Uzņēmumā ēnas redzēja, kur un kā tiek izgatavoti tetrapodi, kurus izmantos Ziemeļu mola nostiprināšanā. Būvinženieri ēnoja Agne Neimane no Ventspils 6.vidusskolas, Alens Šveicars un Mareks Skrulis no Ventspils Tehnikuma, Roberts Baraus no Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas un Ralfs Kudrovskis no Kuldīgas Centra vidusskolas.

Ēnu dienu Ventspils Digitālajā centrā atklāja uzņēmuma direktore Elīna Kroņkalne, kas iepazīstināja skolēnus ar iestādi, tās sniegtajiem pakalpojumiem un darbības jomām.

Speciālistus ēnot bija ieradušies skolēni no Ventspils, Piltenes, Tārgales un pat Kuldīgas. Vispieprasītākās specialitātes jauniešu vidū bija datorsistēmu un datortīklu administrators un informācijas sistēmu uzturētājs, šīs profesijas ēnot bija pieteikušies 6 skolēni. Bērnu interesi raisīja arī maketētāja, projekta vadītāja un lietvedības speciālista profesija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: