Saistībā ar dūmgāzu kondensatora uzstādīšanu biokurināmā katliem katlumājā Talsu ielā 69 pašvaldības SIA Ventspils siltums iesniegusi Ventspils reģionālajā vides pārvaldē pieteikumu B kategorijas piesārņojošās darbības atļaujas saņemšanai.

Ar iesniegumā ietverto informāciju var iepazīties no 8. līdz 19. februārim Ventspils siltuma tehniskajā daļā, Ventspils bibliotēkās, pilsētas domes Vides uzraudzības nodaļā, kā arī portālā ventspils.lv un Ventspils siltuma mājaslapā www.ventspilssiltums.lv. Rakstiskus priekšlikumus var iesniegt Ventspils reģionālajā vides pārvaldē līdz 11. martam.

Ventspils siltums aicina visus interesentus piedalīties iesniegtā pieteikuma sabiedriskajā apspriešanā, kas notiks 20. februārī Galvenās bibliotēkas pasākumu zālē.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Sanija 11.02.2019, 13:40:18

    Vai var kaut ko vairāk uzzināt, kāds ieguvums būs no dūmgāzu kondensatora?

  • -2
    VSiltums 11.02.2019, 17:33:12

    Dūmgāzu kondensatora uzstādīšana Pārventas katlumājā dos iespēju maksimāli efektīvi izmantot siltumu, kas rodas šķeldas sadegšanas procesā. Ar jaunās iekārtas palīdzību siltums no dūmgāzēm tiks novadīts siltumapgādes sistēmā. Tādā veidā palielināsies ne tikai ar biomasu saražotās siltumenerģijas apjoms, bet arī samazināsies nepieciešamais kurināmā apjoms. Kā viens no galvenajiem priekšnosacījumiem dūmgāzu kondensatora uzstādīšanai ir siltumenerģijas ražošanas efektivitātes paaugstināšana. Plānots, ka pilsētas labā krasta katlumājā uzstādītais dūmgāzu kondensators ļaus ietaupīt ap 11% no katlumājā izmantotā biokurināmā. Turklāt būtiski samazināsies siltumenerģijas ražošanas ietekme uz vidi, jo kondensators, attīrot dūmgāzes, novērsīs sīko pelnu daļiņu nokļūšanu atmosfērā, kā rezultātā gaiss kļūs tīrāks.

  • 0
    ddddd 12.02.2019, 14:41:16

    kā tad beigās būs ar to atkritumu dedzināšanu,pa kuru nesen stāstīja tv ziņās?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: