BBL čempionāta mačā Valmierā BK Ventspils rindās spēlēja arī jaunie basketbolisti Dāvis Čoders un Uģis Pinete, kuri arvien labāk jūtās meistaru komandā.

Dāvim šī bija jau piektā spēle lielās komandas sastāvā (otrā BBL turnīrā), bet Uģim tā bija debija Baltijas Basketbola līgā. Jāpiebilst, ka Pinete paspējis aizvadīt arī vienu spēli Latvijas Basketbola līgā, tāpēc to gluži nevar nosaukt par debiju BKVentspils rindās, bet turnīrā gan.

Abi jaunie basketbolisti mačā pret Valmieru laukumā pavadīja nedaudz vairāk par četrām minūtēm un ar punktu guvumiem šoreiz vēl neizcēlās, jo nav viegli tik īsā laikā ieiet spēlē un rādīt savu labāko sniegumu. Čoders 3 minūtēs un 34 sekundēs paspēja izdarīt trīs metienus, kas gan nebija precīzi, kā arī atdot rezultatīvu piespēli. Pinetes spēles laiks bija vēl īsāks – 34 sekundes –, un šajā laikā viņš, protams, īpaši neizcēlās statistikas rādītājos.

Čoders ir ļoti priecīgs par doto iespēju pierādīt sevi lielajā komandā. «Tas man bija diezgan negaidīti, ka mūs, vairākus spēlētājus, uzaicināja atrādīties lielās komandas trenerim. Izdevās sevi veiksmīgi parādīt, tāpēc tiku pie iespējas uzspēlēt BK Ventspils, jo bija vairāki traumēti spēlētāji. Daudz jau iegūstu no tā, ka varu trenēties kopā ar pieredzējušākiem un meistarīgākiem basketbolistiem. Treneris, protams, man vēl neuzticas, bet tas ir tikai normāli, jo, ja gribu kaut ko sasniegt, tad man sevi jāpierāda kaut tajās dažās minūtēs. Nekādi brīnumi no manis laukumā netiek prasīti, vienīgi agresīvi un centīgi jāspēlē aizsardzībā, kā arī jāvada komandas saspēle. Ar savu sniegumu visumā esmu apmierināts, protams, varētu jau vēlēties, lai ir labāk, bet, domāju, iesākumam ir labi.»

Jau šovakar plkst. 20 ventspilnieki Zviedrijā aizvadīs otro Top 16 FIBA Izaicinājuma kausa spēli, kurā tiksies ar Norčēpingas Dolphins basketbolistiem. Uz Eiropas mačiem abi jaunie aizsargi nav devušies, toties pievienosies komandai Igaunijas galvaspilsētā Tallinā, kur paredzētas divas BBL spēles – ceturtdien arTTU/Kalev, sestdien ar Kalev/Cramo.

Foto: Ar bumbu Dāvis Čoders

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: