Premjera amatam nominētais Aldis Gobzems (KPV LV) visvairāk ministru posteņus piedāvā Jaunajai konservatīvajai partijai (JKP), kurai būtu jāpārkāpj pašas noteiktā "sarkanā līnija" un valdībā jāsastrādājas ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS).

Sev "KPV LV" vēlas trīs vietas valdībā - Gobzems būtu premjers, Saeimā neiekļuvušais Roberts Spručs ieņemtu finanšu ministra amatu, bet par iekšlietu ministru partija vēlētos redzēt savu Saeimas deputātu Ralfu Nemiro. JKP tiek piedāvāti četri ministru posteņi: satiksmes ministra Tālim Linkaitam, veselības Jurim Jurašam, izglītības Dagmārai Beitnerei-La Gallai, bet tieslietu Jānim Bordānam vai Jutai Strīķei.

Apvienībai "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK Gobzems piedāvā trīs ministru posteņus: vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra vietu Raivim Dzintaram vai Rihardam Kolam, labklājības Imantam Parādniekam, kultūras Dacei Melbārdei.

ZZS un "Jaunajai vienotībai" (JV) tiek piedāvāts pa divām vietām Ministru kabinetā: zemkopības ministra amatu varētu ieņemt Edgars Tavars vai Armands Krauze, bet aizsardzības ministra amatu varētu saglabāt Raimonds Bergmanis. Savukārt JV pārstāvji Jānis Reirs un Edgars Rinkēvičs varētu ieņemt attiecīgi ekonomikas un ārlietu ministru amatus.

"KPV LV" vēlas, lai tiktu nomainīta arī Saeimas Budžeta komisijas vadība, šo amatu atņemot "Attīstībai/Par" pārstāvim Mārtiņam Bondaram un uzticot to "KPV LV" deputātam Atim Zakatistovam.

"Es lūgšu manu valdību jebkurā gadījumā likt uz balsojumu parlamentā," pauda Gobzems. Premjera kandidāts iecerējis, ka turpināsies partiju sarunas par valdības sastāva galīgo piedāvājumu.

Savukārt šorīt Gobzems darījis zināmu, ka valdības veidošanās sarunās vairs nesadarbosies ar "Attīstībai/Par". "Ar šo paziņoju, ka no turpmākajām valdības veidošanas sarunām izslēdzu "Attīstībai/Par", kurai pielipis valdības gāzēja vīruss. Šim vīrusam jau ir recidīva raksturs un tā, acīmredzot, ir tā jaunā politika, ko partija solīja vēlētājiem," teikts Gobzema paziņojumā.

Lasi vēl

Komentāri (7)

  • -3
    Aivars L.S. Jobensrots 04.12.2018, 16:13:59

    Labi jau tas nav,ka ZZS valdībā...Lembergs regulēs valsti...

  • -4
    Ivars Jansons 04.12.2018, 19:57:45

    Mums nekad nav bijis, tagad nav, un nebūs arī turpmāk lielāka drauga par Ventspils Aivaru...

  • -1
    Frīdis 04.12.2018, 21:45:05

    Šitāda ZZS regulēšana ar Aivara diriģēšanu jau bija 4 gadus. Un jēga no visa tā ? Te ir vajadzīgas jaunas ārkārtas vēlēšanas! Jauna valdība kurā nebūtu pērkamās politiskās prostitūtas kā ZZS , JV, AP...
    un kā teica A.Līce : "Pietiek melot un izzagt valsti! Politiķu pērkamība, inteliģences trūkums un savtība ir sasniegusi kritisko masu. Pulkstenis tikšķ."

  • -2
    Anita 05.12.2018, 11:20:38

    Ar politikām prostitūtām ir tāpat kā ar īstajām, tā ir pierasts savu miesu tirgot ,ka kaut par mazāku samaksu , bet vismaz kaut kā, nekā nemaz .

  • -1
    keda 05.12.2018, 11:55:05

    Da nebūs te nekas.

  • 0
    Inta 05.12.2018, 12:12:07

    Visvārāk???

  • -3
    Spītniece 05.12.2018, 14:03:05

    Ko jūs te varat murkšķēt,Mikendefensis zin un Kurzemnieks zin vislabāk.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: