Ventspils pilsētas pašvaldība jau ilgstoši strādā pie infrastruktūras attīstības un pie tā, lai pilsēta kļūtu par draudzīgu vietu ģimenēm ar bērniem. Tādēļ ikviens iedzīvotājs līdz 17. oktobrim tiek aicināts nobalsot par Ventspils pilsētas pašvaldību kā "Ģimenei draudzīgāko pašvaldību 2018".

Būtiski, ka Ventspils pilsētas pašvaldība veiksmīgi ir ieviesusi programmā “Ventspils-mazulim draudzīga pilsēta” izteiktos iedzīvotāju priekšlikumus infrastruktūras, izglītības, sociālās aprūpes, atpūtas un izklaides jomā draudzīgākas vides izveidei Ventspils pilsētā. Taču jāuzsver, ka darbs nebūt nav beidzies un pašvaldība neplāno apstāties pie sasniegtā. Ventspils pilsētas pašvaldība uzskata, ka nozīmīga loma ģimenes stipra pamata veidošanai ir pilsētai un apkārtējai videi.

Konkursu jau otro gadu rīko Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) ar mērķi izcelt labākos piemērus un risinājumus, kā pašvaldības rūpējas par ģimenēm. Šim nolūkam ir izveidota funkcionējoša un viegli pārskatāma tīmekļvietne, kurā ikviens var iepazīties ar pilnu informāciju par pašvaldībās pieejamajām iespējām, piedāvājumiem un atbalstu ģimenēm ar bērniem.

Konkursa pirmajā kārtā pašvaldību sniegto atbalstu ģimenēm vērtēs gan konkursa vērtēšanas komisija, balstoties uz pašvaldību iesniegto informāciju, gan ikviens Latvijas iedzīvotājs, kuru viedoklis tiks ņemts vērā, izvēloties konkursa uzvarētājus.

Līdz 17. oktobrim ikvienam ir iespēja novērtēt vienas, divu vai pat trīs pašvaldību sniegto atbalstu ģimenēm dažādās jomās. Lai iesniegtu savu vērtējumu, ir nepieciešams autorizēties ar sociālo tīklu kontiem vietnē: https://www.vietagimenei.lv/pasvaldibas/.

Konkursa otrajai kārtai – novembrī, kurā vērtēšanu veiks komisija klātienes vizītēs, tiks virzītas trīs pašvaldības ar augstāko punktu skaitu katrā grupā – republikas pilsētu pašvaldības, reģionālas nozīmes attīstības centru novadu pašvaldības un pārējās novadu pašvaldības. Tiek plānots, ka konkursa laureāti tiks paziņoti 12. decembrī.

Pērn Ventspils pilsēta no visiem konkursa dalībniekiem tika atzīta par pašvaldību ar ģimenei draudzīgāko infrastruktūru.

Lasi vēl

Komentāri (19)

  • -2
    Andris R. 13.09.2018, 15:58:53

    Ventspils par draudzīgu ģimenēm ar bērniem kļuva tad, ka pilsētas vadītāja sievai piedzima puika.Vai tiešām pirms tam neredzēja ka apmales pa augstu, nav pārtinamo galdiņu,slikti trotuāri u.t.t.Neviens to neņēma galvā.It kā pakārtots viss tam, lai pārvietošanās problēmu nebūtu viņiem, tad tik pārējiem iedzīvotājiem.Nav jau slikti.

  • -12
    Nif nifs 13.09.2018, 16:21:23

    Nu jau, nu jau, nemuldi. Pārtinamos visās malās salika vēl krietni pirms notikuma, kuru tu mini. Un daudz ko citu arī.

  • -3
    Ivars Jansons 13.09.2018, 19:46:50

    Prātiņ, nāc mājās! Tikko Vītoliņš visiem paziņoja, ka jūlijā Ventspilī 309 reizes ir pārsniegts SMIRDOŅAS maksimums!!! Par ostas kuģu un Pārventas uzņēmumu kancerogēnajām atgāzēm, izmešiem, emisijām viņam neesot brīv stāstīt!!! Vai tas ir Valsts NOSLĒPUMS vai Nozieguma piesegšana???

  • -9
    arcus 15.09.2018, 09:58:03

    Velti saukt! Tevi prātiņš atstājis uz neatgriešanos.

  • 0
    karlito 13.09.2018, 20:02:22

    Jā..bērniem Ventspils ir draudzīga pilsēta,protams varētu ''pašūmoties'',ka sīčiem jāpērk biļetes sabiedriskajā transportā,un vēl šādam tādām lietiņām..bet visumā,kas attiecas uz bērniem-super!
    Bet vai ģimenei šī pilsēta ir tik ļoti draudzīga..tas gan nav viennozīmīgi,drīzāk nē,nekā jā..Kas tur draudzīgs,ka ģimenei ar 3bērniem pašvaldība atsaka piešķirt dzīvesvietu,bet zekam,kurš atbrīvojies no cietuma,to piešķir?Ja ģimenei ar 3bērniem lai tiktu no pārventas uz pilsētu un atpakaļ sabiedriskajā transportā jāatstāj ievērojama summa..un palidziba no Ventspils soc.dienesta-nulle.

  • -12
    ^^—^^ 14.09.2018, 08:33:24

    Es nepiekrītu šai sistēmai, kas stimulē pabalstu maksāšanu par visu. Agrāk (patiešām agrāk), abi vecāki strādāja 2 vai 3 darbos, jā, rāvāmies melnām mutēm (pārnestā nozīmē), bet abi bērni ir izauguši, bija paēduši un izskolojušies. Mūsdienās cilvēki ir palikuši slinki - ka tikai vairāk dabūt pabalstus, nevis salikt galvu kopā un padomāt kā labāk nopelnīt naudu strādājot.

  • -10
    Ventspils Sociālais dienests 14.09.2018, 15:16:09

    Ventspils pilsētā sociālais atbalsts tiek nodrošināts tām ģimenēm, kurām nepietiek līdzekļu pamatvajadzību nodrošināšanai, izvērtējot personas materiālo stāvokli.
    Sociālā politika Ventspilī ir veidota tā, lai pašvaldības atbalstu saņemtu visas ventspilnieku ģimenes ar zemiem ienākumiem. Lai nodrošinātu šo ģimeņu pamatvajadzības, visām trūcīgām vai maznodrošinātām ģimenēm tiek piešķirti dzīvokļa pabalsti daļējai īres maksas un komunālo maksājumu segšanai, bērniem pilnā vai daļējā apmērā tiek apmaksāta ēdināšana gan pirmsskolas, gan vispārējās izglītības iestādēs, reizi gadā tiek izmaksāts pabalsts mācību līdzekļu iegādei, utml.

  • -9
    Ventspils Sociālais dienests 14.09.2018, 15:16:24

    Vienlaikus vēlamies informēt, ka Ventspils pilsētas atbalsts 50% apmērā atlaides veidā mēnešbiļetes iegādei braukšanai pilsētas nozīmes maršrutu autobusos tiek piešķirts Ventspils pilsētā deklarēto daudzbērnu ģimeņu vecākiem, kuru ģimenē ir no 3 līdz 5 bērniem līdz 18 gadu vecuma sasniegšanai, ja tie turpina mācības klātienē vispārējās vai profesionālās izglītības iestādē, koledžā vai ir pilna laika klātienes studējošie augstskolā. Atlaide 90% apmērā mēnešbiļetes iegādei braukšanai pilsētas nozīmes maršrutu autobusos tiek piešķirta pilsētā deklarētajām daudzbērnu ģimenēm (vecākiem un bērniem), kurās ir 6 vai vairāk bērnu līdz 18 gadu vecuma sasniegšanai.
    Par jebkuriem neskaidriem jautājumiem aicinām Jūs vērsties Ventspils Sociālajā dienestā Raiņa ielā 10 vai zvanot pa tālr. 63601210.

  • -1
    Mimmīte 14.09.2018, 08:52:13

    Ļoti draudzīga vide bērniem!Drīz visi ,lieli vai mazi, staigās gāzmaskās!!!

  • -1
    Simia 16.09.2018, 00:41:24

    Pašlaik esmu bezdarbniece, un trīs bērnu mamma - nestrādāju tāpēc, ka manam bērnam nebija vietas dārziņā tad, kad man vajadzēja atgriezties darbā. Varbut pašvaldībai vajadzētu padomāt, kā palīdzēt tiem vecākiem, kuriem bērni dzimuši gada otrajā pusē. ar vietu dārziņā, lai vecāki varētu normāli strādāt un nebutu jāizmanto soc.dienesta pakalpojumi, un jātērē citu cilvēku nauda, kas maksāti nodokļos.
    P.S.Es neeju lūgties uz soc. dienestu palīdzību, pietiek jau ar bezdarbniekiem, kur katru reizi, tai lapelē, par darba meklējumiem, nākas attaisnoties, ka nevaru un nav laika meklēt darbu, jo nebūs, kur atstāt bērnu.Un, lai saņemtu savu pabalstu, par kuru gadiem nodokļos esmu maksājusi, man visu laiku jātaisnojas, jānes izziņas utt-jājūtas, ka liekēdei.
    Gribētos, lai daudzbērnu ģimenēm, kas neietilpst, vai neizmanto visādus" stausus", būtu vairāk, kā tikai, mēnešbiļetei atlaide,kura arī mēnesī izmaksā 8.25€

  • -2
    Ventspils Izglītības pārvalde 18.09.2018, 08:51:35

    Labdien!
    Informējam, ka šogad ir uzsākta ēkas un teritorijas Brīvības ielā 15 pārprojektēšana, lai izveidotu Ventspils pirmsskolas izglītības iestādes “Saulīte” filiāli ar 5 grupām.
    Plānots, ka jauno pirmsskolas izglītības iestādi varēs apmeklēt 90 bērni no 1,5 līdz 7 gadu vecumam.
    Paredzam, ka 2019.gadā tiks uzsākti ēkas un teritorijas remontdarbi un pārbūve, tādējādi ēka atkal iegūs savu sākotnējo funkciju, kļūstot par pirmsskolas izglītības iestādi.

  • -1
    Simia 16.09.2018, 00:45:33

    Liels atbalsts ir no valsts, kur tagad reģionālos reisos daudzbērnu ģimenēm ir piešķirta 90%atlaide biļetēm. Bērnam, kurš mācās Rīgā, ceļš izmaksā 0,76 €. Turklāt arī bērnam, kurš mācās Rīgā, satiksme tur ir par brīvu, neatkarīgi no deklarētās dzīves vietas. Super!

  • -1
    Latvija pāri visām! 16.09.2018, 22:34:20

    Arī domāju, ka Rīga ir ģimenei draudzīga pašvaldība par V-pils.
    V-pilī viss atbalsts ģimenēm ir kā vidēji Latvijā.
    Pie tam uz švako pusi, zinot ka daudzās pašvaldībās ēdināšana skolās ir bez maksas visiem bērniem visās klasēs, ne kā V-pilī - ierobežoti.
    Jo ne jau visas ir daudzbērnu, ir ģimenes vnk ar bērniem.

  • -5
    Ventspils Sociālais dienests 17.09.2018, 17:34:40

    Ieskatam vēlamies skaidrot, ka sociālais darbs ir apzināta un plānveida profesionāla darbība, kuras mērķis ir radīt apstākļus un piedāvāt iespēju visiem cilvēkiem, attīstot pašu spējas un piesaistot resursus, mainīt savu apgrūtinošo sociālo situāciju. Protams, ja personai vai ģimenei trūkst līdzekļu pamatvajadzībām, tad sociālais darbinieks, mērķa sasniegšanai, mudina izmantot pašvaldībā pieejamo sociālo palīdzību, tajā skaitā sociālos pabalstus, taču tas ir tikai viens no resursiem sociālajā darbā. Ar šo vēlamies pateikt, ka sociālā palīdzība nav “jālūdzas”, tā pienākas ikvienai ģimenei vai personai, nonākot krīzes situācijā.
    Savukārt, Nodarbinātības valsts aģentūras piešķirtās bezdarbnieka statusa tiesības un pienākumus regulē valsts normatīvie akti.
    Vienlaikus informējam, ka katra pašvaldība veido savu sociālās palīdzības sistēmu, ievērojot normatīvajos aktos noteikto, kā arī pašvaldības budžeta iespējas un prioritātes.

  • -5
    Ventspils Sociālais dienests 17.09.2018, 17:35:18

    Informējam, ka sociālā palīdzība vispirms ir piešķirama iedzīvotāju pamatvajadzību apmierināšanai (ēdiens, apģērbs, mājoklis, veselības aprūpe, pamatizglītība), turklāt tā tiek sniegta, pamatojoties uz palīdzības saņēmēja sociālās situācijas un materiālo resursu novērtējumu.
    Ventspils pilsētas pašvaldības sniegtais atbalsts nav mērāms tikai materiālajās vērtībās, bet arī pašvaldības nodrošinātājās iespējās bērniem un jauniešiem apgūt plašas bezmaksas interešu izglītības iespējas, nodrošinātie bezmaksas pasākumi un nodarbības ģimenēm un bērniem, piedāvātā atpūtas un kultūras programmu daudzveidība.
    1. – 4. klašu skolēnu vecākiem par pusdienām nav jāmaksā, jo pusdienu maksu 1,42 eiro sedz no valsts budžeta līdzekļiem, bet starpību 0,31 eiro sedz pašvaldība.

  • -5
    Ventspils Sociālais dienests 17.09.2018, 17:35:23

    Bet 5.-12. klašu skolēnu komplekso pusdienu cena ir 2,00 eiro dienā, no kuriem 1,00 eiro sedz pašvaldība un 1,00 eiro sedz skolēna vecāks. 100% pašvaldības apmaksātas kompleksās pusdienas tiek nodrošinātas 5.-12. klašu skolēniem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm. Kopējais šī gada pašvaldības atbalsts bērnu ēdināšanai vispārējās izglītības iestādēs sastāda 217 tūkst.eiro.

  • -1
    zeme 18.09.2018, 09:20:49

    ausu, kakla un deguna ārsta vizīte izmaksāja 25eiro, analīzes alerģijas konstatēšanai 50eiro un tas viss Bērnam!!! Jautāju ko darīt tiem kam nav šādu līdzekļu, nu tad gaidiet aptuveni pus gadu! Super draudzīgi.

  • 0
    zeme 18.09.2018, 09:24:41

    Ja viss Ventspilī būtu tik lieliski un draudzīgi, tad tauta rautos uz dzīvi Ventspilī un nebūtu vietu, kur dzīvot un pašvaldība būvētu jaunus rajonus un Ventspils, kā pilsēta paplašinātos, bet ir tā kā ir...

  • -1
    Ivars Jansons 18.09.2018, 09:31:08

    Jau 28 gadus Ventspils iedzīvotājus baro ar demagoģiju un Infantīli Idiotisko Pozitīvismu, vai ne???

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: