Ventspils pilsēta turpina aktīvu darbu pie jaunā projekta “Zinātnes un Inovāciju centra izbūve” realizācijas. TAS atradīsies Rūpniecības ielā 2, kur uzstādīta plāksne ar galveno informāciju.

Projekta ideja paredz veidot Ventspilī jaunu, modernu Zinātnes centru, kur būs pieejamas dažādas aktivitātes, kā arī Inovāciju centru ar nomas telpām jauno uzņēmēju atbalstam un piesaistei. Centrs atradīsies Rūpniecības ielā 2. Zinātnes un Inovāciju centra vajadzībām tiks uzbūvēta plaša, arhitektoniski mūsdienīga ēka ar platību 6,5 tūkstoši kvadrātmetru.

Apmeklējot citus zinātnes centrus, tiek gūta pieredze, lai veidotu jaunu vērtīgu un interesantu Ventspils Zinātnes centra eksponātu kolekciju, kas izvēlēti, lai bērniem jau no mazotnes radītu interesi par dabas zinātnēm un veicinātu lielāku izpratni par fizikas un tehnoloģiju attīstības procesiem dabā. Centra telpās tiks izvietoti 93 interaktīvi eksponāti. Eksponāti būs sadalīti tematiskos virzienos – sports un aktīvā atpūta; sociālās prasmes bērniem; viedās tehnoloģijas; fizika un matemātika; ģeogrāfija un pasaule; cilvēks un sevis uztvere.

Pašlaik centra izveidei tiek izstrādāts būvprojekts un veikti nepieciešamie plānošanas darbi pie ēkas tehniskās daļas. Ēkas būvniecību plānots uzsākt 2019. gada sākumā, bet centra atklāšana šobrīd plānota 2020./ 2021. gadā. Vērienīgā projekta īstenošanai plānots piesaistīt Eiropas Savienības struktūrfondu finansējumu.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Virsliga 31.07.2018, 16:37:10

    Labdien! Pirms kāda laika bija aptauja par topošā centra nosaukumu. Kāds bija rezultāts?

  • 0
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 01.08.2018, 14:55:18

    P/i "Komunālā pārvalde" informē, ka informācija par iespējamiem Zinātnes un Inovāciju centra nosaukumiem tiek apkopota. Sākotnēji izteiktie priekšlikumi netika akceptēti un visiem interesentiem tiek dota atkārtota iespēja izteikt savu viedokli par jaunā Zinātnes un inovāciju centra nosaukumu, sūtot priekšlikumus uz e-pastu: marketings@ventspils.lv!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: