Ievērojot un izprotot iedzīvotāju pausto satraukumu un bažas par gaisa piesārņojumu Ventspilī, rīt, 20. jūlijā, plkst. 12 pēc Valsts vides dienests (VVD) Ventspils reģionālās vides pārvaldes (RVP) iniciatīvas notiks tikšanās ar AS “Ventspils tirdzniecības osta'' vadību.

Reaģējot uz saņemtajām sūdzībām par ogļu putēšanu pilsētā un nolūkā piedalīties vides kvalitātes jautājumu risināšanā, lai nodrošinātu pašvaldības iedzīvotāju tiesības dzīvot labvēlīgā vidē, dome prasa, lai uz plānoto Ventspils reģionālās vides pārvaldes tikšanos ar "Ventspils Tirdzniecības ostas" vadību tiktu uzaicināti arī Ventspils pilsētas domes vadības pārstāvji.

Tajā pārrunās izveidojušos situāciju ar akmeņogļu pārkraušanu uzņēmuma kompleksos un to, kā uzņēmumam turpmāk jāorganizē saimnieciskā darbība, lai neradītu piesārņojumu un neērtības iedzīvotājiem.

Tāpat dome pieprasa nodrošināt maksimālu sabiedrības informēšanu par pasākumiem ogļu putēšanas ierobežošanai konkrētā uzņēmuma teritorijā, kas vienīgais Ventspilī atklātā veidā pārkrauj akmeņogles, un piektdien, pēc paredzētās apspriedes organizēt publisku preses konferenci vai tikšanos ar pilsētas iedzīvotājiem, piedaloties VVD un uzņēmuma pārstāvjiem.

Lai operatīvi reaģētu uz iedzīvotāju sūdzībām par vides problēmām, pašvaldība aicina iedzīvotājus konkrētu sūdzību gadījumā vērsties kontrolējošajā iestādē - Valsts vides dienesta Ventspils reģionālajā vides pārvaldē vai VVD.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • 0
    reku 19.07.2018, 12:12:44

    KUR?

  • -1
    Pipars 19.07.2018, 12:18:40

    Vislabakais risinājums būtu beigt parkraut ogles atklātā veidā un visas ogles novirzit uz slegto termināli.

  • 0
    snaiperis999 19.07.2018, 13:10:40

    Ir tādas stipras aizdomas,ka ir viens tāds ,,pagrīdes,, atbildīgais dienets (grupējums),kuram galīgi ir poveri iedzīvotāju problēmas.Par to liecina esošā situācija.

  • 0
    krusttēvs vilhelms 19.07.2018, 15:22:08

    tieši tā ! ja nevar nodrošināt normālu darbību, tad jāpārtrauc !

  • 0
    Ivars Jansons 19.07.2018, 19:22:35

    Jau 2013. gadā sabiedriskās apspriešanas laikā izmuļķoja iedzīvotājus, konfrontējot tos ar VTO darbiniekiem, strādniekiem!!! Problēmu, kas ir viena no infrastruktūras neveiksmēm, neviens netaisījās risināt! Variet sameklēt tā laika Ventas Balss eksemplāru, un paši pārliecināties! Mans jautājums visiem, - Kurš tad īsti atļāva pārkraut ogles atklāta veidā Ventspils pilsētas teritorijā, - Aivars vai Pļaviņa, vai VARAM ministrs, vai premjers, bet, varbūt, pats Prezidents??? Bet, varbūt, kāds no Maskavas???

  • 0
    Maska 20.07.2018, 00:05:45

    -- dome prasa, lai uz (...) tikšanos (...) tiktu uzaicināti arī (... ) domes vadības pārstāvji. --

    Te laikam ir tas brīdis, kad jāraud.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: