Lai veiktu šogad paredzēto tautas skaitīšanu, nepieciešami 2000 skaitītāji.

Sociālo pētījumu kompānija SIA "GFK Custom Research Baltic" ("GfK"), kas veiks tautas skaitīšanu, sadarbībā ar personāla atlases kompāniju "CV-Online Latvia" sākusi tautas skaitītāju atlasi.

Tautas skaitītāji iedzīvotāju un mājokļu skaitīšanu sāks 17.martā, un darbs ilgs līdz 30.maijam. Tautas skaitīšana notiks, izmantojot portatīvos datorus, kurus nodrošina Centrālas statiskas pārvalde (CSP), bet dati tiks nosūtīti, izmantojot bezvadu interneta iespējas.

Katrā reģionā tautas skaitītāju skaits būs atkarīgs no paredzamā iedzīvotāju skaita attiecīgajā reģionā, tā piemēram, Rīgā un Rīgas novadā plānots piesaistīt 660 tautas skaitītāju, Liepājā un Liepājas novadā 109 skaitītāju.

Samaksa par paveikto tiks noteikta, ņemot vērā iedzīvotāju blīvumu jeb iedzīvotāju sasniegšanai paredzēto laiku un kvalitatīvi padarītu darbu.

Par tautas skaitītāju var kļūst jebkurš Latvijas iedzīvotājs, kurš brīvi pārvalda latviešu un krievu valodu, kā arī apzinās šī projekta nozīmīgumu un savu atbildību. Priekšroka tikšot dota tiem pretendentiem, kuriem būs labas datora lietošanas prasmes, iepriekšēja darba pieredze tautas skaitīšanā, intervētāja darbā, vai vispār darbā. "GfK" paredzējusi īpaši uzrunāt arī Latvijas Pastu, lai projektā piesaistītu pastniekus.

Tāpat, izvēloties tautas skaitītājus, tiks vērtētas arī tādas kvalitātes kā precizitāte, komunikācijas prasmes, spēja organizēt savu darbu. Lauku teritorijās tautas skaitītājiem ir vēlams savs transports. Tautas skaitītāja darbu var apvienot ar tiešo pamatdarbu, jo tautas skaitīšana būs jāveic pēc darba laika darba dienās un brīvdienās.

Tautas skaitīšanas projektā tiks atlasīti arī 100 skaitītāju pārraugu, katrs nodrošinot ikdienas darbu pārraudzību savā pakļautībā esošo 18 tautas skaitītāju teritorijās jeb iecirkņos.

Tautas skaitīšana visā Latvijā notiks no 2011.gada 1.marta līdz 31.maijam. Šī būs pirmā tautas skaitīšana pēc Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā. Plānots, ka rezultātu apkopošana un publicēšana notiks 2012.gadā un 2013.gadā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: