Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis aicinājis pašvaldības steidzami nodrošināt to īpašumā un valdījumā esošo ēku jumtu tīrīšanu.

Lūgums izteikts, lai novērstu avārijas situācijas rašanās risku un nodrošinātos pret ēku jumtu un pašu ēku iespējamo sabrukšanu. Ministrs lūdz pašvaldības arī vērst privāto ēku un būvju īpašnieku uzmanību uz iespējamo cilvēku un īpašumu apdraudējumu, ēku konstrukciju bojājumiem, ēku jumtu sagrūšanas iespējām un aicināt privātīpašniekus nodrošināt jumta notīrīšanu no sniega un lāstekām, nepieļaujot avārijas un apdraudējuma situāciju rašanos.

Tāpat R. Vējonis ir lūdzis nekavējoties informēt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju par pašvaldības amatpersonām, kam ir pieejama informācija par resursiem steidzamu jautājumu risināšanai. Tas nepieciešams, piemēram, gadījumos, kad Neatliekamās medicīniskās palīdzības transportam ir problēmas nokļūt uz izsaukumu un ir vajadzīga palīdzība ceļa posma attīrīšanā no sniega.

Līdz pirmdienai, 10. janvārim, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija turpina gaidīt operatīvo informāciju no pašvaldībām par sniega radītajiem zaudējumiem, lai varētu sagatavot informāciju Ministru kabinetam un vērtētu iespējas palīdzēt pašvaldībām zaudējumu segšanai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: