Pilsētā ar pārtraukumiem snieg un putina, tādēļ ielas nepārtraukti tiek tīrītas un kaisītas.

 Smagās automašīnas, kas aprīkotas ar sniega lāpstu un tehniskās sāls kaisīšanas iekārtu, veic galveno pilsētas ielu brauktuvju attīrīšanu un kaisīšanu ar tehnisko sāli, savukārt traktortehnikas vienības veic mazākas nozīmes pilsētas ielu tīrīšanu, kā arī tīra publiskos stāvlaukumus, daudzdzīvokļu māju iekšpagalmus, ielu stāvlaukumus un iebrauktuves.

Līdz 7. janvārim no pilsētas jau izvesti 7000m3 sniega. Sniega izvešana galvenokārt tiek organizēta nakts laikā, tomēr, ja iespējams ierobežot satiksmi, tad sniegs tiek izvests arī dienas laikā. Galvenokārt sniegs tiek izvests no šaurām ielām, maziem stāvlaukumiem, pilsētas centra, ielu krustojumiem un citām vietām, kur no brauktuves sastumto sniegu nav iespējams uzkrāt un vaļņi traucē satiksmei. Parasti sniega vaļņi tiek izvesti no vienas ielas puses vai tiek iztīrītas ielu kabatas nelielā ielas posmā. Ja sniega vaļņi traucē satiksmi abās ielas pusēs, tad sniegs tiek izvests, un iela tiek iztīrīta visā platumā.

No pilsētas izvestais sniegs tiek uzkrāts pilsētai piederošos brīvos laukumos pilsētas nomalēs, kur tas netraucē satiksmei un iedzīvotājiem, kā arī neradīs neērtības sniega kušanas laikā pavasarī.

Pēc snigšanas vidēji dienā pilsētā strādā 4 smagās automašīnas, kas aprīkotas ar sniega lāpstu un tehniskās sāls kaisīšanas iekārtu, 16 traktortehnikas vienības un 4 līdz 6 smagās automašīnas sniega izvešanas darbos.

Kad situācija pilsētā ir sakārtota un papildus nav snidzis, dežūrrežīmā atrodas 3 smagās automašīnas ar sniega lāpstu un tehniskās sāls kaisīšanas iekārtu.

Pirms sniega tīrīšanas daudzdzīvokļu māju iekšpagalmos iedzīvotāji tiek informēti, lai konkrētā laika periodā stāvlaukumi tiktu atbrīvoti no automašīnām. Šādā veidā iespējams sniegu iztīrīt kvalitatīvāk – tiek notīrīta gan brauktuves daļa, gan automašīnu stāvlaukumi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: