SIA “Kurzemes filharmonija” ir saņēmusi Administratīvās rajona tiesas 24. aprīļa lēmumu, no kura izriet, ka “Sabiedrībai par atklātību Delna”, neskatoties uz ieguldītajiem pūliņiem, resursiem un pret Ventspili vērsto negatīvo publicitāti, nav izdevies apturēt Ventspils mūzikas skolas un koncertzāles būvniecību.

Jau ziņots, ka “Delna” iepriekš gan ar publiskām aktivitātēm, gan ar iesniegumiem Vides aizsardzības un reģionālās attīstības lietu ministrijā, kā arī tiesā vērsusies pret Ventspils mūzikas skolas un koncertzāles projekta īstenošanu.

Ventspils pilsētas pašvaldība ir gandarīta par šādu tiesas lēmumu, kas ļaus turpināt veiksmīgi uzsākto jaunās Ventspils Mūzikas vidusskolas ēkas un koncertzāles ar vienīgajām mūsdienīgajām koncertērģelēm valstī būvniecību. Ēkas kopējā platība būs teju 7 tūkst. m2 - 76% ēkas paredzēts skolas vajadzībām, bet 24% - koncertzāles funkciju īstenošanai. Ēka būs unikāla ar tajā pielietotajiem inovatīvajiem tehniskajiem risinājumiem, kas nodrošinās zemu enerģijas patēriņu; tiks ievēroti ilgtspējīgas būvniecības un ēku ekspluatācijas principi, kā arī ēka būs ar minimālā apmērā radītām siltumnīcefektu izraisošo gāzu emisijām.

Būvniecību plānots pabeigt 2019. gadā, kad Ventspils iegūs ne tikai mūsdienīgu, energoefektīvu izglītības iestādes mājvietu, bet arī augstvērtīgu koncertu norises vietu.

Lasi vēl

Komentāri (9)

  • -6
    Pornieks 30.04.2018, 11:32:45

    Pirmkārt Ventas Balss ar pulksteni nedraudzējas.
    Protams ka jēdzīgāk bijis sakoptajā pilsētā sakopt pa priekšu to kas ir. Piemēram graustus redakcijas pagalmā.
    Bet mūsdienās jau jurisprudences spečuki pelnās kā nu varēdami, tamdēļ izgudroti visi šitie pārgudrie vārdiņi un beigās arī balvu fondi.
    Ja es tagad tā vienkārši no ielas pasaku ka nelabvēlīgos laika apstākļos laukumā savāktie skatītāju pūļi mazajā zālē nekādi nesatilps - tamdēļ tad strapsienu uz lielo projektā atcelt nevarēs, pārāk jau energoefektīvs un inovēts viss te.

  • -6
    Andrejs Bubinduss 30.04.2018, 15:55:43

    Ir gandarījums, ka Latvijas neoliberāliem un sorosīdiem, kuru viens no ietekmes instrumentiem ir Delna, nav izdevies uzspiest vispārējās debilitātes un izvirtības izplatības ideoloģijas vienu no vadlīnijām- tālāku amatniecības, mūzikas un mākslas skolu izskaušanas praksi. Tā , Venspils, turpināt...

  • -5
    Andrejs Pornieks 30.04.2018, 21:59:10

    Paldies, Džordžs Soross ir laikam kāds aizokēāna oligarhs, sākotnēji Latvijā ar diezgan plašu mecenātismu kultūras jomā. Tā mētāšanās ar dubļiem sākās, šķiet, ap to laiku kad vietējie džeki pieteica ambīcijas.

  • -7
    Latvija pāri visām! 30.04.2018, 22:47:32

    Viss sākās, kad iezemieši saprata ka Soross nav nesavtīgs mecenāts,
    bet gan konkrētas ideoloģijas sponsors.

  • -2
    Andrejs Pornieks 01.05.2018, 17:18:24

    Mani tā ideoloģija nebūs sasniegusi, piedošanu.
    Vairāk interesē izdaudzinātās brīvdabas saktuves ideoloģija.
    Droši vien likšos dramatiski konservatīvs, turpat attēlā jaušams ka ieprojektēti trīs stāvi (apmēram tajā vietā kur ideoloģiski uz lielā laukuma pusi būtu jāpaveras slūžu vārtiem no kuriem tad ventspilniekiem pretī šļāksies skaņu svētības straumes), tātad grīdai te būtu jāieklājas tradicionālā pusotra metra augstumā??
    Ziniet ko, man vienalga, tas šķūnis ir uzrauts un nevienam tur vairs ne matiņa neizkustināt. Taču daudzas ēkas pilsētā palikušas vai draud palikt bez jumtiem un no mana konservatīvā viedokļa tām būtu bijušas zināmas pirmtiesības nekļūt par bezmaksas sabiedriskajām tualetēm. Tajā skaitā bijušajai skolai kurā mana vecāmāte nostrādājusi garu pedagoga mūžu, jo sirsnīgs paldies.

  • -3
    Nif nifs 01.05.2018, 18:35:16

    Un tu esi gauži pārliecināts, ka visas tevis pieminētās ēkas ( ar pirmtiesībām tavā prātā) tiešām pieder pilsētai? Varbūt laime tās sakārtot tomēr pārsvarā gulstas uz privātīpašnieku pleciem.

  • -1
    dzintra365 02.05.2018, 14:07:48

    Lūdzu konkrētāk? Pagaidām izkaistas, ka vnk. nīdēšana ne par ko :D

  • -1
    Pornieks 02.05.2018, 15:02:13

    Obojas, klarnetes vai sorsīti, šeit nekonkrēts ir jautājums, ko tieši gribas precizēt?

  • -1
    Pornieks 02.05.2018, 11:06:53

    Pateicos, par izpostītajiem Latvijas laukiem arī sarunāsim.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: