Ventspils centrs bērniem ar īpašām vajadzībām Cimdiņš pēc atklāšanas dāvanā saņēma daudz mūzikas instrumentu, lielu ieguldījumu to iegādē sniegusi zviedru operdziedātāja Lille Lindforša (Lill Lindfors).

Daļu instrumentu Cimdiņš saņēma atklāšanas pasākumā, daļu – vēlāk, bet viena ģitāra vēl tiek gaidīta. Mūzikas instrumentu dāvinājumu, kura kopējā vērtība ir 3400 latu, sarūpēja Ventspils Rotari klubs sadarbībā ar Ēlandes Rotari klubu Zviedrijā. Ēlandes klubs Ventspils bērniem ziedoja 1886 latus, un ievērojamu daļu no šīs summas sarūpēja Lille Lindforša. Arī Rotari starptautiskā apgabala fonds piedalījās ar 766 latu lielu ziedojumu, bet par pārējo gādāja Ventspils klubs.

Cimdiņam tagad ir bungas, basģitāra, virkne ritma instrumentu, kā arī akustiskā sistēma un mikrofoni. Organizējot Ziemassvētku pasākumus decembrī, dāvinājums lieti noderēja, atzīst Cimdiņa vadītāja Ieva Sāmīte-Cērpa. Notikušas jau arī pirmās mūzikas terapijas nodarbības, kurās izmantoti jaunie instrumenti.

Mūzikas terapija ļoti nepieciešama bērniem, kuriem ir dažādas veselības un attīstības problēmas, un tāpēc paredzēts, ka centrā šādas nodarbības notiks regulāri. Tās apmeklēs gan Cimdiņa dienas centra bērni, gan bērnudārza Eglīte grupiņa, kurā mācās bērni ar īpašām vajadzībām.

Jura Ģiguļa foto

Ventspils Rotari kluba pārstāves "Cimdiņa" atklāšanas pasākumā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: