Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 31. janvāra plkst. 6.30 līdz 1.februāra plkst. 6.30 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Kurzemes reģiona brigāde saņēma sešus izsaukumus – trīs uz ugunsgrēku dzēšanu un trīs uz glābšanas darbiem.

Šonakt plkst. 1.19 tika saņemts izsaukums uz Inženieru ielu Ventspilī, kur dzīvojamās mājas kāpņu telpā bija jūtami dūmi. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka deviņstāvu dzīvojamās mājas sestajā stāvā deg dzīvokļa ārdurvis 0,5m2 platībā. Plkst. 1.58 ugunsgrēks likvidēts. Šajā gadījumā ugunsdzēsēju glābēju darbu apgrūtināja tas, ka piebraukšanas ceļos pie dzīvojamās mājas automašīnas bija novietotas tā, ka ugunsdzēsēju glābēju transportam bija apgrūtināta pārvietošanās, lai nokļūtu līdz notikuma vietai. VUGD atgādina, ka daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem un satiksmes dalībniekiem noteikti vajadzētu ņemt vērā to, ka ikviena neapdomīgi, pavirši vai neadekvāti atstāta automašīna daudzdzīvokļu mājas pagalmā var maksāt jūsu kaimiņa, līdzcilvēka vai pat ģimenes locekļa dzīvību. Tāpēc VUGD aicina iedzīvotājus izturēties ar sapratni un, pirms novietojiet savu automašīnu, apdomājiet, vai tā netraucēs ugunsdzēsēju glābēju operatīvajam transportam!

Plkst. 1.46 tika saņemts izsaukums uz Inženieru ielu Ventspilī, kur dzīvojamās mājas kāpņu telpā bija jūtami dūmi. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deviņstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva kāpņu telpā dega atkritumi 1m2 platībā. Plkst. 2.03 ugunsgrēks likvidēts.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: