Lai gūtu pieredzi plānotā Ventspils Zinātnes un inovāciju centra izveidošanai, rīt, 1. februārī, P/i “Komunālā pārvalde” projektētāju un centra izveides komanda dosies pieredzes braucienā uz Bulgārijas galvaspilsētu Sofiju.

Ventspils pārstāvji apmeklēs bērnu zinātnes un Inovāciju centru “Muzeiko”, lai smeltos idejas izvietoto eksponātu un aktivitāšu klāstam jaunajam centram Ventspilī.

Ventspils pārstāvju trīs dienu brauciena mērķis ir iegūt arvien jaunas idejas Zinātnes un Inovāciju centra izvietoto eksponātu kolekcijai. Lai Zinātnes centra telpās uzstādītu 93 stacionārus interaktīvus eksponātus, mērķtiecīgi jāveic izcilāko un interesantāko eksponātu atlase, pieredzi gūstot no dažādiem izveidotajiem zinātnes centriem.

Mūsdienās Zinātnes centri ir kļuvuši par nozīmīgiem dabaszinātņu un kultūrizglītības objektiem, kas nodrošina jaunradīto pakalpojumu attīstību un veicina reģiona sociālekonomiskā potenciāla attīstību.

Zinātnes centra uzdevums ir mazināt plaisu starp zinātnes sasniegumiem un sabiedrību, tādējādi tuvināt zinātnes un tehnoloģiju sasniegumus un caur interaktivitāti padarītu tos pieejamus visai sabiedrībai, t.i., visiem vecumiem - caur izglītojošām programmām bērniem un pieaugušajiem.

Zinātnes un Inovācijas centra darbība tiks organizēta vairākās izglītojošās galerijās, kur neformālā mācību vidē apmeklētāji būs iesaistīti zinātnes un tehnoloģiju izpētes procesā. Daudzfunkcionālā Zinātnes centra viens no galvenajiem uzdevumiem ir bērnu un jauniešu izglītošana un intereses radīšana par inovācijām un tehnoloģiju attīstību.

Interaktīvā Zinātnes centra attīstība nodrošinās vietējo, reģionālo un starptautisko tūristu piesaisti, kļūstot ne tikai par brīvā laika pavadīšanas vietu vietējiem iedzīvotājiem un pilsētas viesiem, bet arī par unikālu izglītības centru.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: