Pilsētā atsākti dažādi uzturēšanas darbi, šobrīd uzsākti koku zāģēšanas un kopšanas darbi pilsētas teritorijā. Šobrīd aktīvi noris koku vainagu formu veidošana, nokaltušo zaru un koku izņemšana.

Koku kopšanas darbi pilsētā ik gadu notiek pirmajos gada mēnešos līdz 15. aprīlim, kad oficiāli iestājas putnu ligzdošanas laiks un visi kopšanas darbi ir jāpārtrauc, izņēmumi, protams, ir stipra vēja laikā nogāztie un nolauztie zari, kurus pēc vajadzības izzāģē. Koku kopšanas darbus pilsētā atsāk no 30. jūnija.

Šogad kopšanas darbu ietvaros paredzēta zaru pacelšana virs ietvēm, brauktuvēm un veloceliņiem, lai netraucētu pilsētas iedzīvotājiem pārvietoties, kā arī tiks veikta koku polardēšana (polardēšana – regulāra visu lapu masas nogriešana vienā un tajā pašā vietā. Šis ir veids, kā paildzināt vecu koku mūžu, saglabājot bioloģisko daudzveidību, koku kopšanas paņēmiens ir veicams, kokiem esot miera periodā), vainagu koriģēšana, formu veidošana, nokaltušo zaru un koku izņemšana. Pašvaldībai piederošajās teritorijās koku un zaru zāģēšanas darbus saskaņā ar iepirkumu procesu veic SIA “Galantus”.

Lielākie koku polardēšanas darbi šogad pilsētā paredzēti Sarkanmuižas dambī, Ganību ielā, posmā no Lielā prospekta līdz Bērzu ielai, Vītolu, Piltenes un Kuldīgas ielās, bet vainagu veidošana bumbas formā notiks Pionieru un Priežu ielā.

Koku vainagu veidošanas un pacelšanas darbi tiks organizēti Lakstīgalu ielā. Loču ielā, Prāmju ielas stāvlaukumā, Lidotāju ielā un Dzintaru ielā un citur pilsētā.

Visi minētie darbi tiek veikti ar mērķi saglabāt koku dabīgo vainaga formu un panākt lielāku zaļo lapu laukumu. Darbu paveikšana uzlabo pilsētvidi, nodrošinot Ventspili ar veselīgiem, lieliem un stipriem kokiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: