Kurzemes plānošanas reģions saņēmis priekšlikumus no Autotransporta direkcijas (ATD) par konkrētiem maršruta tīkla reisu samazinājumiem, kuros ieteikts arī slēgt vairākus maršrutus, informēja Kurzemes plānošanas reģiona Sabiedriskā transporta nodaļas vadītāja Vaira Brūdere.

Viens no maršrutiem, ko iesaka slēgt, ir Ventspils - Mazirbe, kur autobuss kursē vasaras sezonā. Iespējams, tomēr būtu jāizvērtē iespēja šo maršrutu saglabāt, piemēram, samazinot dienu skaitu, kad autobuss kursē, vai arī pagarinot maršrutu līdz Kolkai, lai būtu vairāk braucēju, pieļāva Brūdere.

Tāpat ieteikts slēgt maršrutu Talsi - Kuldīga. Kā atzina Brūdere, šis jautājums vēl ir jāpārrunā ar attiecīgo novadu pašvaldībām. Starp Kuldīgu un Talsiem autobusu satiksmi nodrošina arī maršruts Liepāja - Talsi.

Ieteikts arī slēgt maršrutu Ventspils - Blāzma - Ugāle - Usma- Ugāle, tomēr Kurzemes plānošanas reģions pret to iebilst. "Šis maršruts ir garš - to varētu padarīt īsāku, bet nekādā gadījumā ne slēgt. Ventspils novadā ir mazs iedzīvotāju blīvums un ir tikai seši vietējie reģionālie maršruti," nepieciešamību saglabāt šo maršrutu pamatoja Brūdere.

Kurzemē ieteikts slēgt vēl dažus maršurutus, bet kopumā priekšlikumos piedāvāts veikt optimizāciju, proti, reisu samazinājumu vairāk nekā 25 maršrutos. Piemēram, brīvdienās ieteikts samazināt reisu skaitu Liepājas-Ventspils autobusiem, tāpat ieteikts samazināt reisu skaitu autobusiem, kas no Rīgas kursē uz Kurzemes lielākajām pilsētām - Liepāju, Ventspili, Kuldīgu, Talsiem un Saldu. Savukārt maršrutu Rīga - Kuldīga ieteikts pagarināt līdz Pāvilostai.

Kurzemes plānošanas reģions ar pašvaldībām izdiskutēs piedāvātos reisu optimizācijas priekšlikumus un līdz 2. februārim, kad plānota nākamā Sabiedriskā transporta padomes (STP) sēde, sniegs savu vērtējumu, kurus no tiem akceptēt, bet kurus - ne, piebilda Brūdere. Kurzemes plānošanas reģiona administrācijas vadītāja Evita Dreijere atzina, ka maršrutu tīkla pārskatīšana ir šī gada pirmais lielais darbs. "Tas nebūs vienkāršs uzdevums. Jau līdz šim mēs esam optimizējuši vairākus maršrutus. Visi priekšlikumi ar pašvaldībām tiks ļoti rūpīgi izvērtēti," sacīja Dreijere.

Lasi vēl

Komentāri (15)

  • 0
    Rasma 08.01.2018, 13:24:14

    Slēdzam LATVIJU ciet!

  • -4
    gunča 08.01.2018, 14:56:38

    Es arī domāju,ka jāslēdz ciet.Lai iet ar kājām.Veikalus arī ciet un algas arī nemaksāt.Lai iztiek ,kā grib.Skolas jau daudzas slēgtas,bet vajag slēgt visas,lai būtu absolūts stulbeņu vairākums valstī.Tādus vieglāk vadīt un kontrolēt.Policiju arī ciet,lai zog uz nebēdu un lai sit viens otru nost.Mazāk cilvēku,mazāk problēmu.
    Atstāsim tikai domes,padomes,direkcijas,departamentus un visus citus parazītu ūķus.

  • 0
    Nif nifs 08.01.2018, 15:36:05

    Slimnīcas aizmirsi pieminēt.

  • 0
    007 08.01.2018, 18:25:42

    jaaa,jasledz autobusu marsruti,deputatiem pietrukst ko pie savas mazas aldzinas pielikt,un galvenais labums-nebuss celi jaaremontee

  • 0
    Cau 08.01.2018, 19:20:04

    Vajag sakartot nomālu autobusu kursesanas grafiku. Lai cilveki no laukiem var uz pilsetu stradat tikt un pec darba majas. Tad bus ari brauceji. Tuksi autobusi dienas vidu nevienam nav vajadzigi. Kā lai tieku no vēdes uz pilsētu strādāt?

  • 0
    andza andris 08.01.2018, 22:44:41

    skolas ju aizklapeja tagat vel autobusus nu tad neko nedaram

  • 0
    Tārps 08.01.2018, 22:55:15

    Asfaltētos ceļus vajadzētu nograust,un brauksim pa grantetajiem,bus izdevīgāk.Divreiz gada ar grederi un vis ok

  • -1
    gunča 09.01.2018, 10:12:06

    Interesanti ir nonākt pie atziņas,ka globāla privatizācija un daudz kas cits,kas saistīts ar kapitālismu,ir tautā izraisījis vēl lielāku riebumu pret pastāvošo varu,nekā tas bija padomju laikos.Te nu bija-kaut pastalās,bet brīvi.Toreiz bija teiciens-kas nestrādā ,tam nebūs ēst,kas nemaz nav nepareizi.Tagad,kas nestrādā,tas rij uz nebēdu un dzīvo kā "niere taukos".Kas strādā,tas knapi velk savu ikdienu,mājas gandrīz neredzot,jo redz pārsvarā tik darbu.Nabaga tautai atņem vēl iespēju normāli pārvietoties ar sabiedrisko transportu,normāli bērniem iegūt izglītību,veselības aprūpe ir tendēta tikai un vienīgi uz naudas kampšanu,daba tiek postīta ar cinismu,nedomājot par nākotni.
    Negribu atpakaļ tādu PSRS,bet šādu pi.eru pārvaldītu valsti arī negribu.Ja jau nav nekas iespējams cits,kā parlamentāra republika,tad nāciet vienreiz pie prāta un balsojiet par cilvēkiem,nevis par zombētiem miroņiem.

  • 0
    Rasma 09.01.2018, 11:55:50

    Gunč, šī tava atziņa ir ievērības cienīga iesaku šo tekstu ievietot citos soc tīklos! Tikai žēl, ka viengais rezultāts būs komentāri, mēs te varam ļerkstēt savu taisnību cik gribam, lielajiem kapitālistiem tas pie pa....

  • 0
    gunča 09.01.2018, 13:01:53

    Laikam vienīgais gandarījums,ko sniedz iespēja šeit un citur komentēt,dzīvojot šajā valstī,ir tas,ka toreiz par tādu domu paušanu un izteikumiem varēja nonākt cietumā,bet tagad man tie varas mēsli var tik iepūst di..ā.Kreņķis ir par to,ka jebkura laba pausta doma,ideja,aizrādījums,nosodījums varas gaiteņos un kabinetos atduras kā pret mietu.
    Tā kā turpināsim samierināties ar šo (tikai) iespēju-komentēt (izteikties).
    Esmu pārliecināts,ka kādreiz nākotnē gan bijušie,gan esošie gan ne vienu vien sasaukumu pie varas nākošie norausies pēc pilnas programmas.Mūžīgi nevar pastāvēt šis bardaks un netaisnība.Arī komunisti domāja,ka mūžīgi mūžos varēs čakarēt cilvēkiem prātu un maitāt dzīves,bet aptaisījās.

  • 0
    Niknais 09.01.2018, 13:32:24

    Lai tik papriecājas varneši. Ilgi viņiem nav atlicis. Paklausieties ko saka gaišreģi - tāpat kā PSRS, tā arī ES sabruks un visi, kas tagad rauš bagātības uz nebēdu, dabūs tās atgriezt tautai. Tādas negausīgas laupītāju varas nekad, nevienā gadsimtā nav ilgi pastāvējušas. Viņas pūst no iekšas. Kā normāls cilvēks, bez zagšanas un mahinācijas, valstī, lai cik tā brīva ar būtu, desmit gados var kļūt par miljonāru ar simtu miljonu kapitālu. No plika padomju ierēdnīša par kapitālisma haizivi? Tikai ejot pār līķiem tieša un pārnestā nozīmē. Miljonāriem autobusus nevajag un nav mums te ko čīkstēt!

  • 0
    Lelle 10.01.2018, 14:36:43

    Samazināt Liepāja-Ventspils brīvdienās????
    Varbūt pa Ventu laivot uz Lečiem būs izdevīgāk kā ar taxi braukt.
    Tā jau svētdienās Ziru maršruts nekursē.
    Tā jau palikuši tik Liepājnieki un Saldus caur Kuldīgu :(.
    Jā,ir maz pasažieru brīvdienās,bet no pagasta strādājošais tikai brīvdienās var aizbraukt uz LEMBURĢIJU.

  • 0
    gunča 11.01.2018, 10:09:35

    Visu,cilvēkiem nepieciešamo tik grib samazināt,bet parazitējošo skaitu kabinetos nemaz netaisās samazināt,tieši otrādi-žurku skaits aug.

  • 0
    Marina Komarova 11.01.2018, 21:54:24

    Varbūt tagad Deputāti varētu savus tautiešus pavizināt ar saviem auto.Pie reizes paklausītos kā dzīvo tauta.Ar vienu šāvienu divi zaķi.

  • 0
    Evita Liepiņa 12.01.2018, 08:00:06

    Varbūt vieglāk visus ir apšaut un miers mājās!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: