Divas dienas Ventspils Tehnikumā norisinājās Ventspils Augstskolas ķīniešu valodas un kultūras pasniedzējas Ling Pan rīkotās ēst gatavošanas meistarklases.

Pasākuma laikā dalībniekiem bija iespēja apgūt Ķīnā iecienīto klimpu gatavošanas mākslu. 12. decembrī meistarklasēs piedalījās Ventspils Augstskolas studenti, bet trešdien – Ventspils vidusskolu audzēkņi.

Pasākumi aizritēja jautrā un sarunu pilnā gaisotnē, studentiem un audzēkņiem praktiski apgūstot ēdiena gatavošanas noslēpumu un rezultātu baudīšanas laikā klausoties nelielu prezentāciju par ķīniešu tradīcijām saistībā ar klimpām un to gatavošanu.

Lasi vēl

Komentāri (12)

  • 0
    Nif nifs 14.12.2017, 16:41:28

    Mazs jautājums: vai parastās, latviešu klimpas gatavot mūsu audzēkņi māk?

  • -2
    Amilda 14.12.2017, 16:53:28

    Loti zel,ka sis pasakums tika domats tikai VeA un tehnikuma studentiem. Labprat gribetu ari piedalities lidzigaja meistarklase. Sakiet ludzu, vai tehnikums medz rikot tamlidzigus pasakumus visiem ieinteresetiem?

  • 0
    Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome 02.01.2018, 16:36:40

    Atbild Ventspils Tehnikums:
    Ventspils Tehnikums šāda veida sadarbības pasākumus organizē katru mācību gadu, ar mērķi popularizēt starptautisko virtuvi, kurā piedalās apmaiņas studenti no dažādām valstīm. Paldies par ierosinājumu turpmākās šāda veida sadarbības pasākuma organizēšanai, Esam atvērti dažādu meistarklašu organizēšanai atbilstoši interesentu izteiktām vēlmēm.

  • -3
    gunča 15.12.2017, 09:30:34

    Tā jau virtuve kā virtuve,četras sienas,trauki,plīts,paši ķīnieši.Un ja ēdienkartē sunīši un prusaki.tad ir īsta ķīniešu virtuve.
    Vai nebūtu prātīgāk tiem ķīniešiem iepazīties ar latviešu virtuvi,kura tik tiešām ir to vērts,lai viņu slavētu?

  • -1
    prof.Preobraženskis. 16.12.2017, 09:40:45

    Kāda vaina suņa gaļai?Arī kaķis nav smādējams.
    http://spoki.tvnet.lv/soks/Kakis-ka-delikatese-Kina/273007
    Ķīnieši prātīgi rīkojas,ēdot visu,kas ēdams.

  • 0
    Nif nifs 16.12.2017, 10:40:40

    Ej nu sazin par Ķīnu, bet Zkorejā tā var izrādīties pat nepieciešamība

  • -1
    Nah Nahs. 16.12.2017, 11:06:29

    Kaķis jau pēc būtības tas pats zaķis/trusis vien ir.Arī Šveicē iecienīts ēdiens.Tikai atšķirība tā,ka dīrāšana grūtāka,ne tā kā trusim,kam ādu kā zeķi var nomaukt.Tāpēc jau ķīnīzeri svilina ar gāzes degli.

  • 0
    gunča 18.12.2017, 10:11:28

    Par to Šveici esmu izbrīnīts.Līdz šim biju par viņiem domās kā par normāliem cilvēkiem.Vispār būs jāpainteresējas tā nopietnāk.

  • 0
    Barons 18.12.2017, 13:51:54

    gunč kung.
    Ja,ja,to ir rihtig.
    https://www.diena.lv/raksts/pasaule/cits/sunu-un-kaku-gala-ar-likumu-atlauts-partikas-produkts-sveice-13986417

    Vai to Laps ar ēdams?Tavam vaig būt pulk Laps iekš to lauk teritorij.

  • 0
    gunča 18.12.2017, 14:55:39

    Ir daudz lapsas ,mani draugi,un es viņas baroju.Gudrs dzīvnieks.Esmu secinājis,ka vistubākā lapsa ir gudrāka par jebkuru deputātu un ministru.Par pašvaldību ķenkām nemaz nerunājot.Par tiem gudrāka ir pat sprāgusi žurka.

  • 0
    Barons 18.12.2017, 17:06:16

    gunč kung.
    To ir gan ties,ko tavam rakstit par tiem Deputātem un Ministerem,tie ir rihtig mait gabal,le zinat.
    Bet ,ja tig pulk Laps ir tur dzīvot,vai viņ nav apēst viss Kaķ?Priekš Laps to gārdako kumos ir Kaķ.Es bij zinat vien saimniecib iekš mež,kur Laps bij tekoš aplasit viss maz- Kaķens,aiz to pašš saimnek nekad nebij zinat,cik to Kaķ iekš viņ sēt ir būt,jo bij dzimt atkal no jaun,un to Laps bij tekoš nest prom.

  • 0
    cits 18.12.2017, 19:19:30

    Nezin,kā ar kaķa gaļas lietošanu uzturā bija senajiem latviešiem?
    Kaķu ādas gan tika liktas lietā.Rainis to netieši piemin savā "Zelta zirgā":
    Antiņš:"Še, tad ņem i cepurīti! (Atdod cepuri.) To man deva baltais incis, Atstādams par barojumu."
    Arī tagad no Ķīnas ievestajos kažokādu izstrādājumos liels procents ir kaķu ādas.Viss tiek izmantots bez atlikumiem.No ķīniešiem jāmācās.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: