Ziemas grāmatu svētkos, kas Galvenajā bibliotēkā norisinājās decembra sākumā, bibliotēkas darbinieki bija izveidojuši īpašu stendu Bibliotēkas ateljē, kurā ikviens varēja iegādāties dažādas skaistas un gardas lietas, bet nopelnītā naudiņa tika ziedota dzīvnieku aizsardzības biedrībai Ar sirdi delnā.

Jau otro gadu Ziemas grāmatu svētkos tiek rīkots šāds labdarības tirdziņš, lai palīdzētu biedrības Ar sirdi delnā astaiņiem. Šogad tirdziņā bibliotēkas darbinieki bija sarūpējuši skaistas apsveikuma kartiņas, adītas zeķītes un cimdiņus, liepziedu tēju, marinētus gurķīšus, cepumu kūciņas, ievārījumu, pārsteiguma dāvaniņas u.c.

Šonedēļ Ventspils bibliotēkas pārstāvji devās uz Ugāli, lai biedrībai nogādātu labdarības tirdziņā nopelnītos līdzekļus. Iepriekš sazinoties ar biedrības pārstāvjiem, tika noskaidrots, ka dzīvnieku patversme tiek remontēta un paplašināta, tāpēc par tirdziņā saziedotajiem līdzekļiem 50 eiro vērtībā tika iegādātas dāvanu kartes būvniecības veikalos. Bibliotēkas darbinieki sarūpēja arī segas, dvieļus un palagus, kas pašiem mājās kļuvuši lieki, bet dzīvnieciņu aprūpei – tik ļoti noderīgi, kā arī suņu barību un citas patversmei nepieciešamas lietas.

Šobrīd biedrības Ar sirdi delnā Ugālē aprūpē ir vairāk nekā 70 dzīvnieku.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: