Par godu autotransporta dienai tika organizēts svinīgs pasākums un tā laikā godināja uzņēmuma autobusu vadītājus, kas uzrādījuši augstus rezultātus Autobusu vadītāju Profesionālās meisatarības konkursā, kā arī tos darbiniekus, kas jau daudzus gadus rūpējas par konkursam nepieciešamo inventāru un godprātīgu tiesāšanu.

Lai nodrošinātu to, ka konkursā piedalās visi autobusu vadītāji, tas tiek rīkots vairākās kārtās, un katrā kārtā tiek noteikti tās dienas labākie. Pēc visu rezultātu apkopošanas tiek noteikti paši labākie gan absolūtajā vērtējumā, gan mazo un lielo autobusu grupā, gan teorijas testā.

Tradicionāli tika noteikti labākie satiksmes noteikumu zinātāji, lielo un mazi autobusu vadītāji, uzvarētāji komandu un absolūtajā vērtējumā, kā arī labākā brigāde. Tā kā gandrīz 10% no uzņēmuma autobusu vadītājiem šogad ir sievietes, tad tika noteiktas arī labākās autobusu vadītājas sieviešu grupā. Labākā šajā grupā ir Inga Uibo, kurai, startējot lielo autobusu grupā, izdevies apsteigt arī dažu labu kungu un ierindoties 2. vietā. Lielo autobusu grupā 1. vietā ierindojies Kaspars Vēzis, kas vēl izcīnījis divas 2. vietas teorijā un absolūtajā vērtējumā, kā arī 3. vietu komandu vērtējumā.

Īpašs gandarījums ir par to, ka starp labākajiem ierindojušies arī tādi autobusu vadītāji, kuru darba stāžs uzņēmumā nav ilgs. Te jāmin Pāvels Bessonovs, kas absolūtajā un komandu vērtējumā ir pirmais, un Jurģis Jaunbelzējs, kurš ir trešais absolūtajā vērtējumā un otrais mazo autobusu grupā. Savukārt 1. vietu mazo autobusu grupā izcīnījis Eduards Zernevics. Jāpiemin, ka par šo autobusa vadītāju pasažieri bieži teikuši atzinīgus vārdus, atzīmējot viņa izpalīdzību, dzīvesprieku un pozitīvo attieksmi pret darbu un braucējiem.

Ceļu satiksmes noteikumu testā uzņēmumā jau ir ilggadējs līderis – mazo autobusu vadītājs Jānis Smolenskis. Viņš bija viens no pirmajiem, kas pierādīja – testu bez kļūdām ir iespējams nokārtot pat ļoti īsā laikā, tikai jābūt pārliecinātam par sevi. Pozitīvi, ka pašlaik Jānis jau vairs nav “vientuļais vilks”. Teoriju ātri un bez kļūdām tagad spēj nokārtot daudzi.

Labākos autobusu vadītājus, izvērtējot sniegumu Profesionālās meistarības konkursā, kurā autobusa vadītājiem jāparāda ar ikdienas darbu saistītas braukšanas prasmes un jānokārto D kategorijas ceļu satiksmes noteikumu tests, uzņēmumā nosaka jau vienpadsmito gadu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: