Mazina muskuļu saspringumu, uzlabo asinsriti un vielmaiņu – šādi ir ieguvumi, ko cilvēka ķermenim sniedz masāža. Ventspils poliklīnikā strādā četri masieri un Masāžu kabinetā pieejamas dažādu veidu masāžas.

Masāža kā ārstniecības veids var palīdzēt dažādu slimību gadījumos, turklāt tās iedarbība nav tikai lokāla jeb uz konkrēto ķermeņa daļu – ar masāžas palīdzību tiek nostiprināta cilvēka imunitāte, uzlabotas organisma aizsardzības spējas, kā arī iekšējo orgānu darbība un pacienta pašsajūta.

Poliklīnikas Masāžu kabinetā darbojas kopumā četri sertificēti masieri – Sandra Koha, Lienīte Neitāle, Ringolds Ozoliņš un Vita Blumfelde-Stojaka. Pieejama vispārējā, muguras, kakla un apkakles zonas, sejas muskuļu, krūškurvja zonas, rokas un pleca zonas, kājas un gūžas zonas, vēdera, kā arī citas masāžas. Tiek piedāvātas masāžas gan pieaugušajiem, gan bērniem no mēneša vecuma. Viens masāžu kurss vidēji ilgst desmit reizes, bet bērniem – no desmit līdz 15 reizēm.

Kā norāda poliklīnikas masieris Ringolds Ozoliņš, ņemot vērā mūsdienu dzīves ritmu un sēdošo darbu, masāža būtu vajadzīga teju ikvienam. Īpaši nepieciešama tā būtu gadījumos, kad cilvēks darba vietā ilgstoši atrodas viena veida pozā vai veic viena veida kustības, piemēram, kā tas ir sētnieka darbā. Tāpat masāža var palīdzēt uzlabot emocionālo stāvokli, kas īpaši ieteicams tagad – gada tumšajā laikā. Masiere Sandra Koha stāsta, ka pamatā tiek piedāvāta muguras masāža un, ja nepieciešams, tā tiek papildināta ar citu ķermeņa daļu masāžu. «Mugura ir ļoti nozīmīga. Reizēm cilvēks domā, ka pie vainas ir problēmas ar sirdi vai elpošanu, taču patiesībā var būt nospiests kāds nervs vai asinsvads,» atzīst Koha. Viņa piebilst, ka ikreiz, kad pacients ierodas uz masāžu, viņš tiek uzklausīts, un, ņemot vērā pašsajūtu, tiek piemērota maigāka vai spēcīgāka masāža. Arī pirmajās apmeklējuma reizēs masāža ir maigāka.

Savukārt bērniem masāža var būt nepieciešama pavisam agrā vecumā, lai normalizētu muskuļu tonusu vai, piemēram, skolas vecumā risinātu stājas problēmas.

Lai dotos uz masāžu Ventspils poliklīnikā, nepieciešams ģimenes ārsta vai rehabilitologa nosūtījums. Ja cilvēks dodas pie rehabilitologa, masāža var tikt kombinēta ar ārstniecisko vingrošanu un citām metodēm. «Uz saloniem cilvēki vairāk iet baudīt, bet, ņemot vērā, ka poliklīnika ir ārstniecības iestāde, šeit nāk cilvēki ar dažādām problēmām, lai gūtu labumu veselībai,» norāda masiere Lienīte Neitāle.

Pēdējos gados arvien vairāk cilvēkiem un arvien agrākā vecumā rodas muguras problēmas, atzīst poliklīnikas masieri. Tam par iemeslu ir arī mazkustīgs dzīvesveids. Masieri uzsver, ka pozitīvs efekts no masāžas sagaidāms tad, ja arī cilvēka ikdienā tiks ieviests vairāk kustību.

Ar Ventspils poliklīnikā pieejamo masāžu cenām var iepazīties poliklīnikas tīmekļa vietnē www.ventspils­poliklinika.lv sadaļā Cenrādis. Noteiktu diagnožu gadījumā un ar ārsta nosūtījumu bērniem pienākas valsts apmaksātas masāžas. Pierakstīties uz masāžu iespējams, personīgi ierodoties Ventspils poliklīnikas reģistratūrā vai zvanot pa tālruni 63622131.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    krusttēvs vilhelms 25.10.2017, 23:17:10

    Labdien Labie masieri . Ja jūs varat 40 min. muguru vai kājas izmaset seansa laikā tad ir dikti labi, bet ja tikkai 20 min, tomēr tas ir pa maz.
    Lai veicas laiks un pietiek spēks un nesap roks!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: