Bagātīga snigšana mijas ar nelieliem atkušņiem, tāpēc pie jumtiem veidojas bīstamas lāstekas, turklāt šī nasta kļūst arvien smagāka. 

Latvijā šoziem jau fiksēti vairāki gadījumi, kad smagā sniega dēļ ielūzt jumts. Piemēram, Rīgā ielūza stikla jumts ēku kompleksā Valdemāra pasāža, Tukumā iebruka bijušais mēbeļu angārs, Jaunpilī sniega svaru neizturēja SIA Līvas Grupa ražotnes jumts. Bijuši arī citi gadījumi, piemēram, novados ielūst šķūņu un siltumnīcu jumti. Tomēr vislielākā bīstamība ir ēkām, kuru jumtiem ir lielas platības.

Vienas no lielākajām ēkām mūsu pilsētā pieder Olimpiskajam centram Ventspils. Tik biezas sniega segas uz jumtiem vēl nav, lai tos tīrītu visā apjomā, taču tiek tīrītas jumtu renes un arī lāstekas nodauzītas, kur tas nepieciešamas.

Savukārt pašvaldības uzņēmumā Ventspils nekustamie īpašumi informē, ka pašvaldības namu jumtu tīrīšanai piesaistītas trīs firmas. Šogad darba apjoms ir līdzīgs kā pagājušajā gadā, kad arī bija sniegiem bagāta ziema. Piecstāvu mājas visa jumta notīrīšana varētu izmaksāt aptuveni 300 latus, bet jumta renes notīrīšana maksā ap 40 līdz 50 latu.

Plašāk lasiet laikrakstā Ventas Balss

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: