Līdz nedēļas beigām Olimpiskā centra vieglatlētikas manēžā risināsies Baltijā lielākā starptautiskā treniņnometne džudo.

Apskatiet fotogrāfijas no džudo nometnes

Nometnē piedalās izlašu dalībnieki un kandidāti no Zviedrijas, Somijas, Polijas, Igaunijas, Lietuvas un arī Latvijas. Pazīstamākie sportisti no Latvijas būs Pasaules kausa medaļnieki Jevgeņijs Borodavko un Vladimirs Osnačs. Mūsu pilsētu pārstāvēs desmit atlēti, starp kuriem būs arī Oļegs Fiļipovs un brāļi Vladislavs un Artūrs Čerņavski. Kopumā nometnē piedalās vairāk nekā 200 sportisti, atklāja mūsu džudo treneris Vladimirs Vlasjuks.

«Nometnes mērķis ir nodrošināt augstvērtīgu treniņu procesu – lai mūsu sportistiem būtu spēcīgi treniņu partneri. Tas tādēļ, lai mēs labāk varētu sagatavoties gaidāmajiem jaunatnes Latvijas un pasaules čempionātiem,» nometnes aizkulises ieskicē Vlasjuks.

«Trenēsimies divas reizes dienā pa divām stundām, notiks arī tiesnešu seminārs. Tāpat 8. janvārī ledus hallē paredzēta Gada balvu džudo pasniegšanas ceremonija, uz kuru ieradīsies arī Latvijas federācijas valdes priekšsēdētājs Gunārs Ķirsons,» piebilda mūsu treneris.

Jau tuvākajā laikā mūsu sportistus sagaida ļoti nopietni mači. Gintam Būmeisteram, Viktoram Sindajevam un Lindai Meierei 29. janvārī sava meistarība būs jāpierāda Latvijas U17 čempionātā. Februārī Parīzē risināsies pasaules kausa posms džudo, kas reizē ir arī viens no atlases posmiem uz Londonas Olimpiskajām spēlēm 2012. gadā, kur Latvijas izlases sastāvā mēģinās tikt un cīnīties mūsu Oļegs Fiļipovs. Tāpat Fiļipovs un brāļi Čerņavski februāra beigās Minskā startēs pasaules čempionātā sambo.

Kā atklāja Vlasjuks, Ventspils sportistu mērķis ir tikt labāko trijniekā: «Protams, cīnīsimies un mēģināsim iegūt kādu medaļu, bet nevēlos skriet notikumiem pa priekšu, jo sacensībās redzēsim, kā būs.»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: