Lai noteiktu labākās pašvaldības, kas nodrošina lielāko atbalstu, daudzveidīgākos un pieejamākos pakalpojumus ģimenēm ar bērniem, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) šogad pirmo reizi organizē konkursu “Ģimenei draudzīga pašvaldība”.

Jau jūlija mēnesī Ventspils pilsētas dome sadarbībā ar pašvaldības iestādēm nosūtīja pieteikuma anketu dalībai konkursā “Ģimenei draudzīga pašvaldība”. Pēc VARAM sniegtās informācijas, konkursā piedalās 54 pašvaldības.

Š.g. oktobrī vietnē vietagimenei.lv/www.paps.lv tiks rīkota publiska iedzīvotāju balsošana par pašvaldību sniegto atbalstu, dodot iespēju ikvienam iedzīvotājam balsot par ģimenēm draudzīgāko pašvaldību.

Plānots, ka novembra sākumā konkursa komisija novērtēs pašvaldību sniegto informāciju un saņemto balsojumu katrā pašvaldību kategorijā – republikas pilsētu pašvaldības, reģionālas nozīmes attīstības centru pašvaldības un pārējās novadu pašvaldības, nosakot 3 finālistes – kopā 9 pašvaldības. Novembra laikā konkursa komisija apmeklēs visas konkursa finālistes, lai klātienē novērtētu šīs pašvaldības, un noteiks ģimenēm draudzīgākās pašvaldības gan katrā no 3 minētajām pašvaldību grupām, gan nosakot visdraudzīgāko pašvaldību Latvijā 2017. gadā. Plānots, ka decembra sākumā notiks konkursa uzvarētāju apbalvošana.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: