14. un 15. septembrī Ventspils Augstskolā notiks starptautiska starpdisciplināra tulkojumzinātnes konference Tilts starp valodām un kultūrām (Bridging Languages and Cultures), kurā piedalīsies 57 dalībnieki no 14 dažādām valstīm.

Konferencē piedalīsies 26 dalībnieki no piecām dažādām augstākās izglītības mācību iestādēm Latvijā, kā arī zinātnieki un pētnieki no Lielbritānijas, Vācijas, Austrijas, Polijas, Čehijas, Gruzijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Turcijas, Rumānijas, Ķīnas un Dienvidāfrikas.

Konferences rīcības komiteju veido pārstāvji ne tikai no Ventspils Augstskolas, bet arī no Vācijas, Polijas un Turcijas universitātēm. Zinātniskajā komitejā darbosies pārstāvji no Ventspils Augstskolas, kā arī no Duisburgas-Esenes Universitātes (Vācija), Maria Curie Sklodowska universitātes (Polija), Viļņas Universitātes (Lietuva) un Tartu Universitātes (Igaunija).

Konferences rīcības komiteja cer uz interesantu sadarbību, spraigu konferences norisi un lielu ieguldījumu tulkojumzinātnes un ar to saistītu jautājumu risināšanā. Konferences darba valodas ir angļu un vācu.

Starptautisku zinātnisko konferenču rīkošana Ventspils Augstskolai ir kļuvusi par vērtīgu un nozīmīgu tradīciju. Konferenču laikā Ventspils Augstskolā sapulcējas dalībnieki no dažādām valstīm, tiek dibināti kontakti, stiprināta jau esošā sadarbība, kā arī Ventspils Augstskolas pētniekiem un docētājiem ir iespēja prezentēt savu darbu starptautiskā līmenī, iegūstot starptautisku pieredzi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: