Ventspils pilsētas pašvaldība šajā vasarā 393 Ventspils pilsētā deklarētajiem bērniem un jauniešiem nodrošinājusi iespēju strādāt pie 25 Ventspils pilsētā reģistrētiem uzņēmējiem.

Šajā vasarā strādāja par 24 bērniem un jauniešiem vairāk nekā 2016. gadā, kad ar Ventspils pilsētas pašvaldības finansējumu vasarā bija nodarbināti 369 jaunie ventspilnieki.

Darba devēji piedāvāja jauniešiem strādāt šādus darbus: virtuves darbinieks, palīgstrādnieks, pārdevēja palīgs, datu ievades operators, tajā skaitā veikt uzkopšanas un labiekārtošanas darbus, savukārt tirdzniecības uzņēmumos jaunieši kārtojuši preces un papildinājuši plauktus. Bērni bija nodarbināti arī lauksaimniecības darbos: ogu vācēji, ravētāji u.c. Darbu skolēniem piedāvāja 25 darba devēji, piemēram, AS Diāna, SIA Daga, Lakme Cosmetics, Olimpiskais centrs Ventspils, Ventspils labiekārtošanas kombināts, SIA Bio-Venta, Ventspils lidosta, Ventspils muzejs un citi.

Sākotnējais Ventspils pilsētas pašvaldības finansējums bērnu un jauniešu vasaras nodarbinātības projektam tika plānots 105 604 eiro apmērā, tomēr, lai radītu iespēju strādāt tādam bērnu un jauniešu skaitam, kāds ir darba devēju izveidoto darba vietu skaits, tas ir, 393 personām, pilsētas dome piešķīra papildu finansējumu 11 314 eiro apmērā. Tādējādi kopumā šovasar strādājošo bērnu un jauniešu algu izmaksām pašvaldība ir novirzījusi 116 918 eiro, kas ir par 21 320 eiro vairāk nekā pagājušajā gadā.

Strādājot vasarā, bērni un jaunieši iegūst praktisku darba pieredzi, uzzina, kas ir darba intervija, darba līgums un darba tiesiskās attiecības, gūst priekšstatu par darba tirgus vidi. Darba devēju aptaujas liecina, ka vairums jauniešu ļoti godprātīgi un atbildīgi veic uzticētos darba pienākumus, darba devēji ar viņu veikumu ir apmierināti, turklāt mazkvalificētajās profesijās jaunieši var sekmīgi aizvietot pamatdarbiniekus vasaras atvaļinājuma laikā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: