Latvijas Ģimenes ārstu asociācija (LĢĀA) negrasās atkāpties no savām prasības - palielināt kapitācijas naudas apjomu un pagaidām streiku pārtraukt neplāno, norādīja LĢĀA vadītāja Sarmīte Veide.

Piedāvājumu par kapitācijas naudas pieaugumu asociācija neesot sagaidījusi arī pēc vakar notikušās sarunas ar Ministru prezidentu Māri Kučinski.

Vakar vakarā LĢĀA saņēmusi vēstuli no Kučinska ar viņa piedāvājumu ģimenes ārstiem situācijas uzlabošanai, pastāstīja LĢĀA vadītāja Sarmīte Veide. Viņa skaidroja, ka esot panākts kompromiss par pieslēgšanos e-veselības sistēmai, reformas īstenošanu. Taču vienošanās par kapitācijas naudas pieaugumu aizvien nav panākta.

Veide atzina, ka kapitācijas naudas palielināšana ir prasība, no kuras ģimenes ārsti negrasās atteikties, taču līdz šim premjera piedāvājumā ir tikai punkts par atalgojuma daļas palielināšanu atbilstoši reformas plānam. Veide sacīja, ka mediķiem ir ļoti būtiski panākt kapitācijas naudas pieaugumu, lai spētu nodrošināt prakses vietu uzturēšanu, kas, kā sacīja ārste, ik gadu sadārdzinās.

Paziņojumā medijiem LĢĀA norādīja, ka, izskatot Kučinska priekšlikumus, streika komiteja nolēma neparakstīt piedāvāto vienošanos, to pamatojot ar vienošanās projektā neietvertajiem priekšlikumiem par streika svarīgākajām prasībām.

LĢĀA streika komiteja gatavo atbildes priekšlikumus un tos iesniegs Ministru prezidentam šodien. Tāpat LĢĀA aicina Kučinski plānot divpusēju tikšanos ar streika komiteju nākamās nedēļas sākumā, lai varētu klātienē izskatīt LĢĀA streika komitejas priekšlikumus.

Notiekošais ģimenes ārstu streiks tiek turpināts, jo valdības piedāvātais neparedz risinājumus streika prasībām, uzsvēra asociācijā. Tā sagaida, ka Kučinskis un veselības ministre Anda Čakša meklēs piemērotus risinājumus ģimenes ārstu izteiktajām prasībām un tādējādi parādīs, ka valdība spēj uzņemties atbildību un risināt problēmas ar piemērotiem līdzekļiem.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    Novadnieks 07.07.2017, 12:31:36

    Vai tiešām nevar tiem badā mirstošiem dakteriem kādu jevriku piemest.Varbūt ka tad sāks strādāt tikpat labi kā to darīja terapeiti PSRS laikā,kuriem,starp citu, toreiz ar to iztikšanu tik tiešām nebija spīdoši,bet tādi negaušas un kampēji viņi nebija,un lielākā daļa no viņiem staigāja ar kājām un izmantoja sabiedrisko transportu,jo nebija savs auto,nemaz nerunājot par tādiem lepniem braucamiem, kādi ir daudziem ārstiem tagad.

  • -1
    Aka 08.07.2017, 11:11:24

    Varbūt daudziem ir superīgi ģimenes ārsti. Mūsu ģimenītei - 3 cilvēki 10 gadu laikā ģimenes ārsts ir tikai izrakstījis retu recepti un iespiedis zīmogu par ārsta komisijas veikšanu, nav mērīts ne asinsspiediens, ne asins analīzes...nu galīgi garām.

  • -1
    Elviss22 08.07.2017, 18:26:55

    Mans vīrs pie ārsta ir bijis tikai piecos gados vienu reizi, pēc zīmoga ārstu komisijai un tas par 25 eiro samaksāto kvīti nemaz nedeva, lai viņi labāk padomā par kvalitāti savā darbā.

  • 0
    huligāns 10.07.2017, 08:36:31

    bļin , tak pārtauciet ātrāk , man med komisija jānokārto! nevar parakstu dabūt -_-

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: