8. jūlijā plkst. 22.00 Jūras svētku ietvaros, Ostas ielas promenādē plkst. 22.00 notiks grandiozs koncertuzvedums – roksāga “Senā Kursa” kurā varēs izdzīvot mīlas uzvirmojumu, cīņu, nodevību un varonību.

Mūsdienu Vikingi izdziedās stāstu, kā nakts aizsegā Vikingu pulks iebrūk dusošā Kuršu ciemā, uzplaiksnī mīla starp Kuršu meiteni un vikingu vadoni. Stāsta pavērsieni rokmūzikas skaņās iztēlei uzburs viduslaiku dzīves realitātes tagadējās Kurzemes krastos – vietā, kur ziemeļniecisks skarbums saduras ar maigumu un ilgām pēc nezināmā.

Roksāgas autors ir viens no izcilākajiem Latvijas elektriskās ģitāras virtuoziem Armands Alksnis, bet režisors ir latvisko simbolu un emociju radīšanas meistars, Latvijas valsts simtgades Dziesmu svētku Noslēguma koncerta režisors Uģis Brikmanis. Koncertuzveduma muzikālā virsvadītāja ir dziedātāja, diriģente un pedagoģe Lorija Vuda Cinkusa.

Lomās - Andris Ērglis, Samanta Tīna, Ervīns Ramiņš, Jānis Buķelis (Buks), Ivars Cinkuss, Jānis Apse, Madara Vizule, Andis Ozoliņš un Ventspils vīru kora, Prezidiju Konventa vīru kora un vīru kora Gaudeamus dziedātāji.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Imants Liepiņš 04.07.2017, 00:00:33

    Rekur lielāka recenzija par to, kas redzams un klausāms šajā ambiciozajā brīvdabas lieluzvedumā:

    https://karametals.lv/zinas/milasstasts-uz-liku-fona-armanda-alksna-roksaga-se-877/

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: