Ventspils tiesa turpina lietas izskatīšanu, kurā par sutenerismu tiek apsūdzēti divi vīrieši.

Kārtējā tiesas sēde notika aiz slēgtām durvīm, kā tas parasti notiek dzimumnoziegumu gadījumos, jo informācija ir sensitīva. Abi ventspilnieki tiek tiesāti pēc 165.panta 2. daļas par tādas personas izmantošanu iedzīvošanās nolūkā, kura nodarbojas ar prostitūciju, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai arī tas izdarīts attiecībā uz nepilngadīgām personām. Prostitūcija organizēta Ventspilī. Par šādu noziegumu apsūdzētos var sodīt ar cietumsodu līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu. Tiesā izsludināts pārtraukums līdz nākamā gadam martam.

Valsts policijas Ventspils iecirkņa priekšnieks Didzis Vilemsons zināja teikt, ka abi vīrieši aizturēti pirms aptuveni trīs gadiem. Sīkāku informāciju Vilemsons nevar sniegt, jo šo lietu izmeklēja Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes Kurzemes reģionālā nodaļa, kas nu vairs nepastāv. Iecirkņa priekšnieks klāsta, ka šādi noziegumi Ventspilī tiek atklāti ļoti reti. Tādi bijuši vien pāris gadījumu.

Aģentūras LETA arhīvā atradām divas lietas, kurās iesaistīti ventspilnieki. 2002. gadā reālu cietumsodu piesprieda diviem ventspilniekiem, kuri vairākas sievietes piespieduši nodarboties ar prostitūciju. Viņi daudzas reizes veduši meitenes seksuālai izmantošanai uz publiskajiem namiem un privātmājām Vācijā. Toreiz tas bija pirmais gadījums Latvijā, kad suteneriem piespriests reāls cietumsods – trīs un divarpus gadi, konfiscējot noziegumā izmantoto automašīnu.

Bet 2005. gadā pēc vairāku gadu garas tiesāšanās uz 10 gadiem cietumā iespundēts ventspilnieks, kurš seksa verdzībai Vācijā meitenes vervēja kopā ar kādu rīdzinieku. Rīdzinieks meitenes, tai skaitā nepilngadīgas un mazgadīgas, vervēja Rīgā un piegādāja ventspilniekam, kurš par katru meiteni maksājis naudu. Meitenes tika pārdotas publiskajiem namiem bez dokumentiem, pienācīgas pārtikas, tiesībām brīvi pārvietoties, dienā apkalpojot līdz pat 50 klientiem. Pirms nosūtīšanas uz Vāciju ventspilnieks meitenes izvaroja.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: