Noslēdzies Sociālā dienesta izsludinātais Ventspils iedzīvotāju sociālās palīdzības projektu finansēšanas konkurss. Šogad konkursā pavisam tika atbalstīti trīs projekti.

 Pašvaldības līdzfinansējums Ls 1000 apmērā piešķirts biedrības ,,Integrācijas centrs ,,Atvērtās durvis”” iesniegtajam projektam „Sociāli mazaizsargāto iedzīvotāju grupu dzīves kvalitātes uzlabošana Ostgalā”.

Projekts paredz Loču ielā 8, Ventspilī, izveidot sadzīves pakalpojumu saņemšanas vietu Ostgalā, Vasarnīcu ielas rajonā un Vecpilsētā dzīvojošajiem mazaizsargātajiem iedzīvotājiem ar zemiem ienākumiem.

Tās varētu būt personas, kuras dzīvo nelabiekārtotos mājokļos, trūcīgas un maznodrošinātas personas, pensionāri, bezpajumtnieki un citas sociāli atstumtās iedzīvotāju grupas.

Biedrība ,,Integrācijas centrs ,,Atvērtās durvis”” jau no nākamā gada februāra mēneša šiem iedzīvotājiem varētu sniegt dušas un veļas mazgāšanas pakalpojumus par šīm mērķa grupām pieejamām cenām. Šādus pakalpojumus varētu izmantot vidēji 50-60 personas mēnesī, un tie uzlabotu šo iedzīvotāju dzīves kvalitāti.

Kā zināms, pašlaik Ventas labajā krastā nav pieejami sabiedriskās pirts pakalpojumi, līdz ar to daudziem cilvēkiem nav iespēju nomazgāties dušā, arī veļas mazgātuves pakalpojumi nav pieejami dzīvesvietas tuvumā, bet pilsētā piedāvātie ķīmiskās tīrītavas pakalpojumi daudzu iedzīvotāju nelielajai rocība ir pārāk dārgi.

Pašvaldības atbalstu Ls 1000 apmērā saņēmusi arī pensionāru biedrība ,,Ventspils liedags”” projektam „Pieliksim dzīvei gadus – pieliksim gadiem dzīvi”. Projekts paredz veicināt vismaz 100 - 150 pensijas vecuma personu aktīvu dzīvesveidu, iesaistot tās radošās pašizpausmes aktivitātēs, vienu reizi nedēļā piedāvājot apmeklēt nodarbības piecās dažādās radošajās darbnīcās (plastikas veidošana, stikla apgleznošana, filcēšana, pērļošana, dekupāža).

Aktivitāšu rezultātā tapušie darbi būs apskatāmi 2011.gada oktobrī, Starptautiskai veco ļaužu dienai veltītā festivāla laikā. Plānots, ka projekts ilgs 8 mēnešus, pirmās aktivitātes jau tiks uzsāktas nākamā gada janvārī.

Šajā laikā tiks sekmēta interešu grupu veidošanās senioru vidū, tiks veicināta pieredzes, prasmes un zināšanu apmaiņa, celts katra dalībnieka pašnovērtējums, radot pārliecību, ka ikkatra pieredze var būt noderīga. Projekta mērķis paredz arī sadarbības veicināšanu ar citām NVO senioru organizācijām.

Savukārt Latvijas Neredzīgo biedrības Ventspils teritoriālā organizācija saņems pašvaldības atbalstu Ls 360 apmērā iesniegtā projekta ,,Katra diena cilvēkam – vides apzināšana un objektu noteikšana – saskatot, sadzirdot, sataustot”. Projekts paredz sociālās rehabilitācijas pakalpojuma sniegšanu 17 personām ar redzes traucējumiem.

Projektu paredzēts uzsākt 2011. gada maijā un tā darbības laikā tiks organizētas praktiskas nodarbības redzes invalīdiem – apmācības, kā orientēties telpā bez pavadoņa, kā arī redzes invalīdu asistentu apmācības.

Pēc šāda projekta realizācijas, personas ar redzes traucējumiem jutīsies drošākas un patstāvīgākas, izejot sabiedrībā ārpus mājas, līdz ar to tām būs lielāka iespēja vairāk iesaistīties dažādās sabiedriskajās aktivitātēs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: