Basketbola klubs Ventspils iniciējis labdarības projektu, lai palīdzētu trīsgadīgajai ventspilniecei Danai, kura par visu vairāk vēlas skriet pati savām kājiņām.

Mazā Dana slimo ar reti sastopamu ģenētisku slimību – spinālo muskuļu atrofiju, kuras galvenais simptoms ir muskuļu vājums, kas meitenītes gadījumā izpaužas kā nespēja rāpot un staigāt. Danai ir cerības nostāties pašai uz savām kājām, taču tam ir nepieciešams izgatavot speciālu ortožu sistēmu kopā ar trenažieri. Tas ļautu Danai pašai stāvēt un staigāt un vienlaicīgi trenažieris trenētu muskuļus.

Ventas Balsij pastāstīja Danas māmiņa Kristīne Kadeka, valsts šādus trenažierus neapmaksā, jo tie skaitās kā rehabilitācijas izdevumi. Trenažiera izgatavošanai tepat Latvijā, ir nepieciešami pieci tūkstoši latu. Tas tiks izgatavots speciāli Danai, viņas individuālajām vajadzībām. Kristīne atklāj, ka meitiņa piedzima pilnīgi vesela, ārsti diagnozi spēja uzstādīt tikai divu gadu vecumā. Kopš tā brīža ir notikusi nopietna ārstēšanās un rehabilitācija – četras reizes būts Latvijas sanatorijās par valsts līdzekļiem, pašu apmaksāta rehabilitācija izieta Lietuvā un par ziedot.lv līdzekļiem Krimā. Priekšā ģimenei vēl daudzi rehabilitācijas pasākumi, masāžas un citas procedūras. Lai arī slimība skaitās ģenētiska, tātad neārstējama, ģimene cerības neatmet, jo Dana jau ļoti labi balstās uz kājiņām un, kad pietur, sper arī solīšus.

BK Ventspils šodienas MasterCard Baltijas Basketbola līgas mājas spēli pret VEF Rīgu pasludina par Labdarības spēli, un ieeja uz to būs tikai par ziedojumiem. Pēc tam visi saziedotie līdzekļi tiks nodoti Danas vecākiem, ortožu sistēmas iegādei.

Ziedojumus var ieskaitīt arī kontos:

Swedbankā, Danas atbalsta kontā:

Kristīnei Kadekai (Danas Kadekas ārstēšanai un rehabilitācijai)

Konta numurs LV47HABA0551021947167

Personas kods 210883-11658

Latvijas Bērnu fondā SEB bankā ar norādi Danas Kadekas ārstēšanai un rehabilitācijai:

Konta numurs LV42UNLA0002000707402

Reģistrācijas numurs LV40008018725

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: