Ventspils pilsētas dome pauž sašutumu par iespējamo naudas piesavināšanos pašvaldības SIA "Ventspils siltums" un brīdina, ka tā sauks pie atbildības ikkatru pašvaldībā strādājošo, kurš sajauks pašvaldības maku ar savējo.

Pašvaldības izplatītajā paziņojumā norādīts, ka "Ventspils siltums" vadība šī gada novembra beigās informējusi Ventspils pilsētas domi par iekšējā pārbaudē konstatēto iespējamo naudas piesavināšanos. Domes vadība uzdevusi uzņēmumam vērsties Valsts policijā ar lūgumu sākt izmeklēšanu, kas arī tika izdarīts. 

Ventspils pilsētas domes vadība cer, ka Valsts policijas veiktajā izmeklēšanā pēc iespējas ātrāk tiks noskaidroti lietas faktiskie apstākļi un vainīgie, informē pašvaldībā.

Ventspils pilsētas dome uzsver, ka notikušais nekādā veidā neietekmēs iedzīvotājiem sniegto pakalpojumu nodrošinājumu un kvalitāti.

Kā ziņots, policijā sākts kriminālprocess par piesavināšanos lielā apmērāVentspils pašvaldības SIA "Ventspils siltums".

Kriminālprocess sākts pēc tam, kad novembra beigās policijā saņemts iesniegums no uzņēmuma vadības, informē Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa priekšnieks Didzis Vilemsons.

Pagaidām šajā kriminālprocesā, kas sākts pēc Krimināllikuma 179.panta 3.daļas par piesavināšanos, ja tā izdarīta lielā apmērā, nevienai personai nav piemērots aizdomās turamā statuss un neviens uzņēmuma darbinieks nav aizturēts, informēja Vilemsons. Krimināllikuma paredzētais sods par šādu noziegumu ir brīvības atņemšana uz laiku no sešiem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu.


Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: