Šodien Livonijas ordeņa pilī notika tekstilmākslinieces Edītes Pauls-Vīgneres personālizstādes Ak, sievietes!...no volāniem līdz volāniem... atklāšana.

Apskati foto!

 Izstādē, kas piepildījusi visus Livonijas ordeņa pils stāvus, skatāmi pazīstamās tekstilmākslinieces Edītes Pauls-Vīgneres lielformāta darbi, kurus māksliniece pati piesaka sekojoši:” Balerīna- trausla figūriņa, taurenītis, ziedlapiņa... atraujas no zemes... Cirks. Arēna. Lidojums gaisā... Kāda meistarība! Nē, viņas neēd, nedzer, nedara tā, kā dara parasti cilvēki, viņas ir citādākas. Tāds spriedums man radās bērnībā. Laika gaitā esmu sapratusi, ka ne tikai dzīvības noslēpums ir sievietē, viņa ir stipra, varoša un garīga būtne. Rakstnieces, mākslinieces, zinātnieces, kosmonautes, karalienes un prezidentes- šajā izstādē esmu radījusi nelielu daļiņu no daiļā dzimuma talanta izpausmēm, veidojot tās kā gleznas ar dažādu materiālu palīdzību.”

Ventspils muzejā Livonijas ordeņa pilī skatāmas kopumā divdesmit lielformāta tekstilijas, tai skaitā romantiskais cikls Sieviete un Mēness, kas demonstrē arī kādu citu Edītes Pauls- Vīgneres radošās darbības šķautni.

Pili no pirmā līdz trešajam stāvam piepilda krāšņie un izteiksmīgie mākslinieces radītie tekstila tēli, un patiesi, šķiet, ka galerijās rosās grezni viesi, gatavodamies gada nogales svētkiem. Ventspils muzejs sadarbībā ar vienu Latvijas izcilākajām tekstilmāksliniecēm arī cer sagādāt šo svētku izjūtu muzeja apmeklētājiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: