Informācijas tehnoloģiju portāls "TechCrunch" brīdina par jaunu vīrusu, kas izplatās īso vēstījumu sociālajā tīklā "Twitter" un rada vai nolaupa jaunus lietotāju kontus.

 Vīruss vairojas, ja "Twitter" lietotāji uzklikšķina uz saīsinātu saikni, kas satur burtu kopu "goo.gl". Kā zināms, "Twitter" lietotāji izmanto un vairākos "Twitter" piekļuves rīkos ir iebūvētie tā sauktie saikņu īsinātāji, kas palīdz lietotājiem ieturēt 140 zīmju "Twitter" vēstījumu limitu.

Tā, piemēram, nesaīsināta saikne uz biznesa portāla "Nozare.lv" vienu no galvenajām šodienas ziņām par 2011.gada valsts budžetu satur 68 zīmes, bet, ja par to vēstītu "Nozare.lv" "Twitter" kontā, tā būtu daudz īsāka.

"TechCrunch" brīdina, ka vīruss varētu būt tēmēts uz "Twitter" mobilo telefonu lietojumprogrammu lietotājiem, jo viens no tā perēkļiem esot "http://mobile.twitter.com".

Nav skaidrs, kādas darbības vīruss veic, izņemot sevis izplatīšanu ar nolaupītu "Twitter" kontu palīdzību, taču nozares pazinēji norāda, ka šādi uzbrukumi parasti notiek vairākos "viļņos". Pirmais ieperina vīrusu iespējami daudz "zombētās" ierīcēs, tam seko ļaundabīgas programmas, kas ierīces izmanto krāpnieciskai un citai noziedzīgai darbībai.

Par vīrusu, kas izmanto īsinātāju "goo.gl", brīdinājis arī telekomunikāciju operators "Lattelecom" savā "Twitter" kontā.

Pēdējos mēnešos ir izplatījušās vairākas skandalozas ļaundabīgas programmas, kas izmanto "Twitter", tostarp viena, kas uzbāzās lietotājiem, piedāvājot seksu ar kazām.

Leta

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: