Kopš sezonas sākuma 1.decembrī nomedīti jau 39 lūši, tāpat pārsniegts iepriekš noteiktais 100 vilku medību limits.

Kopumā šosezon ļauts nomedīt 150 lūšus, informē Valsts meža dienesta (VMD) Medību daļas vadītājs Jānis Ozoliņš. No 39 dzīvniekiem 11 bijuši lūsēni, kas jaunāki par gada vecumu. Pa diviem jaunajiem lūšiem nomedīts Amatas, Rūjienas un Bejas mežniecībās, pa vienam - Kandavas, Taurenes, Smiltenes, Cesvaines un Viļakas mežniecībās.

Lūšu medību sezona sākās 1.decembrī - tās atļautas gandrīz visā valsts teritorijā, izņemot Latvijas centrālo daļu ap Rīgu un Zemgalē.

Savukārt nedēļas laikā nomedīti septiņi vilki, tādā veidā pārsniedzot iepriekš nolikto 100 dzīvnieku medību limitu.

Jau ziņots, ka VMD palielinājis nomedījamo vilku skaita limitu līdz 140 dzīvniekiem. Dienesta rīkojums paredz, ka vilku medības, sasniedzot 100 dzīvnieku limitu, būs atļautas visā Latvijas teritorijā, izņemot Zemgales un Sēlijas virsmežniecības un Rīgas reģionālās virsmežniecības Dienvidu daļā.

Ozoliņš arī atgādina, ka 15.decembrī beigsies aļņu medību sezona - informācija par nomedītajiem dzīvniekiem tiks apkopota mēneša laikā pēc sezonas beigām.

"Tāpat aicinātu medniekus nepārbarot meža dzīvniekus. Saprāta robežās tas ir iespējams, taču bez īpašas nepieciešamības to nevajadzētu darīt - jāskatās pēc individuāliem apstākļiem," skaidro eksperts.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: