Valsts policijas struktūras reforma neērtības sagādā daudziem Ventspils puses iedzīvotājiem, jo policijas palīdzību viņi saņem Liepājā.

Kāds ventspilnieks pastāstīja, ka viņš ir cietušais zādzībā, kas pastrādāta kādā Ventspils novada pagastā. No smagās automašīnas zagļi nolējuši degvielu 120 latu vērtībā. Taču lietas izmeklēšana notiek nevis Ventspils iecirknī, bet gan Liepājā. Viņam jau bija jādodas uz Liepāju, lai parakstītu iesniegumu. Un, visticamāk, izmeklēšanas turpinājumā, viņam uz tālo kaimiņpilsētu būs jādodas vēl vairākas reizes, lai tiktos ar izmeklētāju. Šajā lietā ir vēl vairāki cietušie, un viņiem visiem tiek radītas šādas neērtības. Vīrietis norāda, ka tās ir ievērojamas ceļa izmaksas, kā rezultātā sanāk, ka vērsties policijā vispār nav izdevīgi.

VP Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa priekšnieks Didzis Vilemsons apliecina, ka šādas situācijas tiešām ir reālas. Kopš Kurzemes reģionālās pārvaldes izveides, Liepājā tagad atrodas arī kriminālpolicijas birojs, kas apkalpo visu Kurzemes reģionu. Līdz ar to, daļa no Ventspils kriminālprocesiem atrodas Ventspils iecirkņa lietvedībā, daļa Liepājā. «Tā ir negatīvā puse šajā reformā. Es uzskatu, ka tas nav pareizi,» sacīja Vilemsons.

Šī situācija rada problēmas arī pašam iecirkņa priekšniekam, kā to spilgti parādīja marta notikumi Ventbunkerā, kad izskanēja pārmetumi, ka Vilemsons nekontrolē situāciju savā teritorijā. «Bet tur jau tā problēma, ka tā ir Kurzemes reģiona pārvaldes apkalpojamā teritorija,» uzsver Vilemsons. Tāpat ir gadījumi, ka pie viņa vēršas pilsētas vai novada domes vadība un žurnālisti interesējoties par notikumiem ar rezonansi. Taču, kaut noziegums noticis šeit, Vilemsonam nav tiesības neko komentēt, jo kriminālprocess atrodas Kurzemes reģiona lietvedībā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: