Katru dienu CSDD Ventspils nodaļā noraksta 10 – 15 automašīnas. Nākošgad tas būs iespējams vienīgi ar transporta līdzekļu pārstrādes uzņēmumu starpniecību.

No 2010. gada auto transporta nodoklis jāmaksā arī par tiem transporta līdzekļiem, kuri satiksmē nepiedalās. Proti – jāmaksā par visām, iespējams pat sen aizmirstām automašīnām, kas kādreiz uzticīgi kalpojušas, bet aizmirstas norakstīt.

Taču vēl līdz gada beigām nelietojamos, bet no uzskaites nenoņemtos transporta līdzekļus, var norakstīt, atnākot uz Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) nodaļu, samaksājot Ls 1,75. Līdzi jāņem automašīnas numurzīmes un tehniskā pase. Arī tad, ja nekas no pieminētā nav saglabājies, plinte krūmos nav jāmet. Automašīnu iespējams norakstīt uz iesnieguma pamata.

«Cilvēki neatceras – pārdevis vai atdevis automašīnu radiniekam, ir tā vai nav pārrakstīta uz viņa vārda,» stāsta CSDD Ventspils nodaļas priekšnieks Gunārs Putniņš. «Vakar viens no apmeklētājiem norakstīja piecas automašīnas. Pat vienu no tām viņš bija aizmirsis pilnībā.» Nākošgad nobrauktās automašīnas varēs noņemt no uzskaites, tautas valodā – norakstīt, tikai caur pārstrādes uzņēmumu.

CSDD transporta līdzekļu reģistru izmanto arī pašvaldības sociālais dienests –  trūcīgās personas statusa noteikšanā. To nevar iegūt persona, kurai pieder automašīna, kau arī ar to braukts varbūt pirms desmit gadiem, un cilvēks jau aizmirsis par tās eksistenci. Arī šī iemesla dēļ ir svarīgi atbrīvoties no san nokalpojušo transporta līdzekļu nastas.

Tādējādi tiks sakārtots automašīnu reģistrs – šobrīd uz diviem miljoniem Latvijas iedzīvotāju reģistrēts 3 miljoni automašīnu. CSDD Ventspils nodaļā šobrīd katru dienu noraksta 10 – 15 automašīnas.

Pārliecināties par piederošajiem transporta līdzekļiem iespējams arī CSDD mājas lapā, reģistrējoties uz CSDD pakalpojumiem. Mājas lapā redzams kādi transporta līdzekļi pieder konkrētajai personai, iespējams saņemt pakalpojumus, piemŗtam, atgādinājumu pat tehnisko apskati, kā arī veikt maksājumus par tehnisko apskati u.c.

Ja neizmantotā automašīna no uzskaites netiks noņemta, no 2011. gada autotransporta nodoklis būs jāmaksā arī par 2010. gadu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: