Piektdien, 19. augustā, plkst. 10.00 Ventspils Piejūras kempingā ar nelielu atskatu vēsturē, izklaidējošām aktivitātēm un svētku torti tiks atzīmēta Ventspils Piejūras kempinga 15 gadu jubileja.

Veicinot tūristu plūsmas palielināšanos uz Ventspili, Ventspils pilsētas pašvaldība pilsētas zaļajā zonā, nepilnu 3 km attālumā no pilsētas centra un vienlaikus 600 m attālumā no jūras izveidoja Piejūras kempingu, kas savus pirmos viesus uzņēma 2001. gada 3. augustā.

Šo gadu laikā Piejūras kempingā atpūtušies vairāk nekā 119 tūkstoši viesu no vairāk nekā 30 valstīm. Tālākie viesi bijuši no Amerikas Savienotajām Valstīm, Austrālijas, Izraēlas, Japānas un Ķīnas. Bet visvairāk viesu šeit ik gadu ierodas no Latvijas un Lietuvas. Un kas priecē - daudzi viesi izvēlas kempingā atgriezties atkal.

Gadu no gada Ventspils Piejūras kempingā tiek veikti uzlabojumi un papildinājumi. Ja sākotnēji kempinga teritorija aizņēma ap 8 ha, tad nu jau teritorija paplašināta līdz 10ha lielai platībai.

2001. gada Piejūras kempingā bija vien 16 mājiņas, bet šobrīd – mērķtiecīga darba rezultātā – viesu izvēlei tiek piedāvātas jau 43 mājiņas. 33 mājiņās ierīkota apkure, tādējādi sniedzot iespēju uzņemt viesus arī ziemā. Tāpat kempinga teritorijā pieejamas 70 labiekārtotas treileru pieslēguma vietas un 250 telšu vietas. Kempingā ir arī divas servisa ēkas, kurā pieejamas visas labierīcības, kā arī kafejnīca un pašapkalpošanās virtuve. Nesteidzīgai atpūtai tiek piedāvāta arī sauna un karstā ūdens baļļa. Teritorijā atrodas sporta laukumi – divi volejbola, viens streetbola laukums, kā arī bērnu rotaļu laukums un nojumes brīvdabas pasākumiem. Aktīvās atpūtas cienītājiem Piejūras kempingā tiek piedāvāta velosipēdu un velokartu noma, kā arī cita inventāra noma. Papildus nakšņošanas piedāvājumam kempingā pieejamas arī semināru un saviesīgu pasākumu telpas.

Visvairāk viesu Ventspils Piejūras kempingā vienas dienas laikā bija 2014. gada Ventspils pilsētas svētkos, kad vienlaikus tika izmitināti vairāk nekā 1500 viesi. Savukārt lielākais viesu skaits bija 2008. gadā, kad Piejūras kempings uzņēma vairāk nekā 27 tūkstošus viesu - visvairāk no Latvijas, Lietuvas, Vācijas, Igaunijas, Somijas, kā arī no Nīderlandes.

Ik gadu Piejūras kempingā tiek organizēts motobraucēju salidojums, tāpat kempingā nereti tiek organizētas sporta spēles un spartakiādes, kā arī orientēšanās pasākumi.

            Šogad jau otro reizi Piejūras kempings saņēma ekosertifikātu “Zaļā Atslēga”, kas ir augoša un Eiropā plaši atpazīstama ekosertifikācija. Lai Piejūras kempings saņemtu šāda veida ekosertifikāciju, bija jāatbilst 70 kritērijiem 12 kritēriju grupās, piemēram, vides pārvaldē, viesu informēšanā, personāla iesaistē, ūdens un elektroenerģijas taupīšanā, tīrīšanas un mazgāšanas līdzekļu atbilstībā, atkritumu šķirošanā.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    aga 17.08.2016, 07:27:01

    Ja precīzāk, tad jau 15 gadi ir pagājuši kopš ventspilniekiem tika nozagta brīvdabas estrāde. Teju katrā kolhozā ir estrāde, kur notiek iknedēļas pasākumi...tikai ventspilniekiem ir pseidoestrāde reņķenē. Kauns un negods, neaizrijaties ar to torti.

  • 0
    Latvija pāri visām! 17.08.2016, 11:37:07

    Iepriekšējam kaut kur taisnība. Noslinkoja un uztaisīja pašvaldības kempingu gatavā vietā...
    Vispār, nav liela māka pašvaldībai lielīties ar uzņēmējdarbību. Monopols.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: